Οι πέντε ενδιαφερόμενοι για το 66% του δικτύου διανομής της ΔΕΗ -Στόχος η άντληση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Οι πέντε ενδιαφερόμενοι για το 66% του δικτύου διανομής της ΔΕΗ -Στόχος η άντληση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ιταλοί, Βέλγοι, Κινέζοι, Ινδοί και ένα αμερικανοκαναδικό fund πήραν θέσεις «μάχης» για το δίκτυο της ΔΕΗ, προκαλώντας ευφορία και στο οικονομικό επιτελείο που «καίγεται» για την προσέλκυση ξένων επενδυτών και ακολούθως για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έχει ολοκληρωθεί. Υποβλήθηκαν πέντε (5) εκδηλώσεις ενδιαφέροντος (EoI), απόδειξη ισχυρού ανταγωνισμού και εκδήλωσης έντονου διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η ΔΕΗ θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τα ενδιαφερόμενα μέρη που πληρούν τα κριτήρια του EoI στη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον εκδήλωσε η Ιταλική Terna, η Βελγική Elia, η Κινεζική State Grid Corporation, μία από τις δύο μεγάλες εταιρείες δικτύων της Ινδίας και η Καναδική PSP, που έχει ήδη εξαγοράσει το 26,7% του "Ελ. Βενιζέλος" από την Hochtief.

Στη δεύτερη φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές που πληρούν τα κριτήρια θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα πλήρες due diligence και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ. Στόχος είναι τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ.

Η HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd., και η NBG Securities ενεργούν σαν χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η KLC και Norton Rose Fulbright σαν νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ