Ο Πούτιν θέλει να φτάσει έως το διάστημα -Η Ρωσία φιλοδοξεί να αποικήσει τη σελήνη μέχρι το 2030 - iefimerida.gr

Ο Πούτιν θέλει να φτάσει έως το διάστημα -Η Ρωσία φιλοδοξεί να αποικήσει τη σελήνη μέχρι το 2030

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φιλοδοξία της ρωσικής κυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο καθώς η Ρωσία φιλοδοξεί να αποικίσει τη σελήνη μέχρι το 2030 γι' αυτό και ετοιμάζει πυρετωδώς τα πρώτα ρομποτικά οχήματα που αναμένονται σε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia, οι Ρώσοι προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στη επιφάνεια της σελήνης και θα αρχίσουν τη δημιουργία μιας αποικίας που θα λειτουργεί από τοπικούς πόρους. Για να τα καταφέρουν να είναι έτοιμοι το 2030, σκοπεύουν να στείλουν ένα ρομποτικό σκάφος στη σελήνη το 2016 και μέχρι το 2028 θα στείλουν επανδρωμένες αποστολές σε τροχιά απ' το δορυφόρο της γης.

Σύμφωνα με τη NASA οι σεληνιακοί πόροι ενδέχεται να αποδειχθούν «χρυσωρυχείο» πολύτιμων μετάλλων.Το συνολικό κόστος του φιλόδοξου εγχειρήματος δεν μπορεί να υπολογιστεί αλλά το πρώτο μέρος του προγράμματος αναμένεται να κοστίσει 815 εκατ. δολάρια.Η Ρωσία ελπίζει πως θα προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές που θα καλύψουν μέρος του κόστους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάστημα ΡΩΣΙΑ NASA Πούτιν Σελήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ