Ο Πούτιν στην Κριμαία -«Αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια», λέει [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Πούτιν στην Κριμαία -«Αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια», λέει [εικόνες]

Στην Κριμαία ο Πούτιν για την ημέρα της νίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

στην ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ρωσία τον Μάρτιο. Η ηγετική του εμφάνιση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Κίεβο που έκανε λόγο για «σκόπιμη κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών», αλλά και στη Δύση.Ο Ρώσος πρόεδρος έφθασε στην περιοχή με αφορμή το , συνεχάρη μέσω ενός μεγάφωνου τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων.αφού επιθεώρησε το ρωσικό στόλο της Μάυρης Θάλασσας«Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσία αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώπιον χιλιάδων κατοίκων της Σεβαστούπολης, στην πρώτη του επίσκεψη σημερινό εορτασμό της νίκης των σοβιετικών στρατευμάτων επί της ναζιστικής Γερμανίας και «Είμαι σίγουρος ότι το έτος 2014 θα μείνει στα χρονικά ως το έτος κατά το οποίο οι λαοί που ζουν εδώ αποφάσισαν με σθεναρότητα να είναι με την Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Με την επίσκεψή του, σύμφωνα με τα σχόλια του ξένου τύπου, ο Πούτιν φιλοδοξεί να στείλει σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και να τονώσει το πατριωτικό φρόνημα εν μέσω της σοβαρής κρίσης με την Ουκρανία. Η εμφάνισή του στην στρατηγικής σημασίας χερσόνησο έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά της ουκρανικής κρίσης, σχολίασε η γερμανική εφημερίδα «Bild»,

Ο Πούτιν στην Κριμαία -«Αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια», λέει   [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Πούτιν αναχώρησε για την Κριμαία αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στην οποία συμμετείχαν 11.000 στρατιώτες και 69 αεροπλάνα και άρματα μάχης. «Χαιρετίζω το έθνος των νικητών», είπε ο Πούτιν στη σύντομη, αλλά γεμάτη πατριωτικά συνθήματα ομιλία του. Ο Ρώσος πρόεδρος απέφυγε να αναφερθεί στην παρούσα κρίση με την Ουκρανία και προτίμησε να κάνει μια ιστορική αναδρομή στις ηρωικές στιγμές της χώρας. Αναφέρθηκε στην «πλούσια ιστορία της Ρωσίας», έπλεξε το εγκώμιο των πεσόντων στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και των βετεράνων και υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ αυτοί οι ήρωες».

Ο Πούτιν στην Κριμαία -«Αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια», λέει   [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στη Μαριούπολη είναι εκρηκτική. Περισσότεροι απο 21 ανθρωποι εχασαν τη ζωή τους σε μία σειρά απο νέες, βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Πούτιν στην Κριμαία -«Αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια», λέει   [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ο Πούτιν στην Κριμαία -«Αποκαταστάθηκε η ιστορική αλήθεια», λέει   [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: www.rt.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ