Η Iρλανδία βάφτηκε ολόκληρη στα ροζ για να υποδεχθεί τον ποδηλατικό γύρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Iρλανδία βάφτηκε ολόκληρη στα ροζ για να υποδεχθεί τον ποδηλατικό γύρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Η Iρλανδία βάφτηκε ολόκληρη στα ροζ για να υποδεχθεί τον ποδηλατικό γύρο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόβατο βαμμένο ροζ σε βοσκότοπο της Βόρειας Ιρλανδιας. Σκόπος της αλλαγής του χρώματος του προβάτου είναι να υποδεχτεί τους ποδηλάτες του Γύρου της Ιταλίας, μιας και ο πρωτοπόρος του αγώνα φοράει ροζ πουλόβερ.

H Ιρλανδία βρίσκεται στο επίκεντρο για την εκκίνηση του Giro d’ Italia, της διοργάνωσης που κάθε φορά αποδεικνύει πως νικητής δεν είναι απλά ένας ποδηλάτης, αλλά ένας υπεραθλητής, που δοκιμάζει τα σωματικά, αλλά και τα ψυχικά αποθέματά του, ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα είχε την τιμή το 2013 να εκπροσωπηθεί σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός από τον Γιάννη Ταμουρίδη, τον πρώτο Έλληνα ποδηλάτη που κατάφερε όχι απλά να μετεγγραφεί σε μία από τις κορυφαίες ποδηλατικές ομάδες του κόσμου και να λάβει μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά να πρωταγωνιστήσει και να τραβήξει τα βλέμματα όλου του κόσμου με τις επιδόσεις του σε ορισμένα ετάπ.

Η Διαδρομή
Ο Γύρος Ιταλίας είναι το όνειρο κάθε ανηφορίστα. Εφέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ανηφορικούς τερματισμούς με τους 5 να είναι σε βουνά με μεγάλο υψόμετρο. Οι αναβάτες που θα θέσουν ως στόχο την Γενική Κατάταξη θα πρέπει να βρίσκονται από νωρίς σε καλή φυσική κατάσταση, καθώς από το 5ο ετάπ θα ξεχωρίσουν οι αθλητές που πιθανόν θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό Giro d’ Italia.

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα στην πόλη του Μπέλφαστ, με τους διοργανωτές να έχουν επιλέξει την ομαδική χρονομέτρηση για να αναδείξουν τον πρώτο αθλητή που θα φορέσει την ροζ φανέλα. Έκει θα πραγματοποιηθούν συνολικά 3 ετάπ που θα ολοκληρωθούν στο Δουβλίνο. Η διαδρομή του 2014 είναι αφιερωμένη στον Marco Pantani (10 χρόνια μετά τον θάνατο του και 16 χρόνια μετά την νίκη του στο Giro) και στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί δύο βουνά, τα Oropa και Montecampione, όπου ο “Πειρατής” πανηγύρισε νίκες το 1998 - η αγαπημένη του ανάβαση στο Cippo di Capergna.
Εκτός από την Ομαδική Χρονομέτρηση, στην πρεμιέρα του Γύρου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα δυο ατομικές χρονομετρήσεις, μία σε επίπεδη διαδρομή στο 12ο ετάπ και μία ανηφορική στο 19ο ετάπ όπου πολύ πιθανόν να κρίνει και τον νικητή της Γενικής Κατάταξης. Οκτώ ετάπ του Giro d’ Italia ενδεχομένως να κριθούν στο τελικό σπριντ προσφέροντας το θέαμα του μαζικού τερματισμού με τους ταχύτερους ποδηλάτες στον κόσμο να δίνουν την δική τους μάχη.

Η Iρλανδία βάφτηκε ολόκληρη στα ροζ για να υποδεχθεί τον ποδηλατικό γύρο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Iρλανδία βάφτηκε ολόκληρη στα ροζ για να υποδεχθεί τον ποδηλατικό γύρο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η Iρλανδία βάφτηκε ολόκληρη στα ροζ για να υποδεχθεί τον ποδηλατικό γύρο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιρλανδία ροζ Γύρος Ιταλίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ