Ένα ιδιότυπο, θεματικό εστιατόριο λειτουργεί πίσω από την Πλατεία Καραϊσκάκη και η χάρη του έχει φτάσει μέχρι τις σελίδες των New York Times και τις κάμερες του BBC. Βασισμένο σε αρχαιοελληνικές συνταγές, στα ξύλινα τραπέζια του έχουν εξυπηρετηθεί, από σερβιτόρους ντυμένους με χιτώνες, μυριάδες τουριστών και αρχαιολάγνων (ή έστω καλοφαγάδων) τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια.
Το μενού, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, βασίζεται σε συνταγές καταγεγραμμένες στο βιβλίο Αθηναίου Δειπνοσοφισταί, σύνοψη ενός δεκαπεντάτομου έργου στο οποίο παρατίθενται σκηνές από συμπόσια που διοργάνωνε ο Ρωμαίος Λαρήνσιος. Με βάση αυτές τις μαρτυρίες, ο Χρήστος Μπάος εξηγεί γιατί στον κατάλογο του – ή γραμματείδιον εδεσμάτων όπως αναγράφεται – δεν θα βρείτε κάτι σε πατάτες τηγανητές, ντομάτα, σοκολάτα, αναψυκτικά. «Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου υλικά που δεν υπήρχαν εκείνη την εποχή. Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων ήταν πλήρης και υγιεινή, αφού βασιζόταν σε μεγάλη ποικιλία κρεατικών, φρούτων και λαχανικών. Επίσης δεν έτρωγαν την κατεργασμένη ζάχαρη του σήμερα, γιατί το μέλι τους κάλυπτε γευστικά σε περίπτωση που αναζητούσαν κάτι γλυκό».
Δείτε τι μπορείτε να γευτείτε στο εστιατόριο Αρχαίων Γεύσεις, φωτογραφίες από το εστιατόριο και φυσικά τη διεύθυνσή του στο Popaganda.gr.