Ενα ελατοδάσος στον ανατολικό Ταΰγετο ξεραίνεται χωρίς προφανή αιτία - iefimerida.gr

Ενα ελατοδάσος στον ανατολικό Ταΰγετο ξεραίνεται χωρίς προφανή αιτία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή του ανατολικού Ταϋγέτου κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Γιάτρισσας και πλησίον του χωριού Σπαρτιά, στα όρια Λακωνίας - Μεσσηνίας, ξεραίνεται.

Το φαινόμενο όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Θόδωρος Αραπάκος, έχει εμφανιστεί τα τελευταία τρία χρόνια κι έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και φυσιολατρικών ομάδων της Μεσσηνίας.

Φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, όμως από το δασαρχείο Καλαμάτας μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν παρατηρήσει εκτεταμένο φαινόμενο ξήρανσης. Φαινόμενο που είχε εμφανιστεί κατά τόπους σε όλο τον Ταΰγετο στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, χρονιές που είχαν σημειωθεί υψηλές θερμοκρασίες και μακρά περίοδο ανομβρίας. Την περίοδο εκείνη στην ουσία το δάσος εξυγιάνθηκε από μόνο του.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, οδήγησε τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκο να καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης, ζητώντας ουσιαστικά να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ