Ο Σαμαράς «άνοιξε» και επισήμως την προεκλογική περίοδο: Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς «άνοιξε» και επισήμως την προεκλογική περίοδο: Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Σαμαράς «άνοιξε» και επισήμως την προεκλογική περίοδο: Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμφανέστατο προεκλογικό χρώμα είχε η ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της παρουσίασης των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.Ο πρωθυπουργός, από το Μέγαρο Μουσικής, έκανε έναν μίνι απολογισμό της κυβερνητικής πορείας στα δύο χρόνια της πρωθυπουργίας του επισημαίνοντας τα σημάδια προόδου που έχει κάνει η ελληνική οικονομία και η χώρα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «Αποτρέψαμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, εξυγιάναμε τα δημοσιονομικά, βάλαμε ξανά την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο» και επισήμανε ότι η χώρα πρέπει να βγει νικήτρια.

Μέσω αυτού επιχείρησε να κάνει μια σύνδεση με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το νέο Σύνταγμα θέλοντας να δώσει μια αίσθηση συνέχειας και άφησε να εννοηθεί ότι και στην επόμενη Βουλή θα πρέπει το κόμμα του να είναι στην κυβέρνηση.

Εκανε ανοίγματα αναφέροντας ότι η ΝΔ απλά κάνει προτάσεις και είναι ανοιχτή στο διάλογο με όλα τα κόμματα αναφέροντας «Θέτουμε απλά την ατζέντα. Θα συζητήσουμε με τους πάντες. Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο της ορθότητας».

«Δεν βιαζόμαστε εμείς, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει»

Αίσθηση προκάλεσε και μια αποστροφή του πρωθυπουργού, ο οποίος, αναφερόμενος στην συνταγματική αναθεώρηση είπε με νόημα «Δεν βιαζόμαστε εμείς, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει» και στάθηκε για ακομη μια φορά στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει κατά την πρωθυπουργία του.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον συμψηφισμό οφειλών του ΦΠΑ, των εξορθολογισμός της φορολογικής δικαιοσύνης, τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, την ψηφιακή διασύνδεσή τους και άλλα πολλά υπερθεματίζοντας για τα θετικά της κυβέρνησής του.

Επιπλέον ανέφερε «Εκσυγχρονίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα. Τελειώνουν τα κυκλώματα που λυμαίνονταν το χώρο. Εγιναν μεγάλες και πρωτοφανείς στην Ελλάδα αλλαγές για αδειοδότηση επιχειρήσεων. Ως τώρα είχαμε σύστημα που έδιωχνε τις επιχειρήσεις και αποθάρρυνε την επιχειρηματικότητα. Προχωράμε σε συνεχείς αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Αξιολογούνται για πρώτη φορά οι δομές και το προσωπικό. Εφαρμόζονται επιτέλους νέα οργανογράμματα στα υπουργεία, συμπληρώνονται από μηχανισμό αξιοκρατικής επιλογής προϊσταμένων».

«Δώστε μου την εντολή»

Το έντονο προεκλογικό «άρωμα» της ομιλίας του πρωθυπουργού έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο στος τέλος της παρουσίασης των θέσεων της ΝΔ, όταν ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε «Σας καλώ να μου δώσετε την εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα μαζί» φράση η οποία στέλνει σαφέστατη μήνυμα προς τους πολίτες και όχι τόσο τα μέλη του κόμματός του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός καθ ΄όλη τη διάρκεια της ομιλίας του άφηνε σαφείς αιχμές προς την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατονομάζει για ακόμη μια φορά και προς το τέλος έκανε ευθεία επίθεση χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ δύναμη αδράνειας και διχασμού.

«Το 1975 η παράταξη αυτή άλλαξε την Ελλάδα. Τώρα αφήνουμε πίσω την εποχή των μνημονίων. Απέναντί μας έχουμε τις δυνάμεις της αδράνειας, εκείνους που θέλουν να διχάσουν και να μας κρατήσουν στο χθες, εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν τις παθογένειες του ελληνικού κράτους γιατί χωρίς κρίση δεν θα έχουν τίποτε. Η παράταξή μας φέρνει σήμερα τη Νέα Ελλάδα με δύο τομές: αναπτυξιακή αναγέννηση και Συνταγματική αναθεώρηση. Γι αυτή τη Νέα Ελλάδα δεν θα κάνω πίσω και δεν θα συμβιβαστώ. Σας καλώ να μου δώσετε την εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα» ήταν τα καταληκτικά λόγια του πρωθυπουργού.

Φωτογραφίες fosphotos -Παναγιώτης Τζαμαρός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ