Τσίπρας κατά Βενιζέλου: Κομπάρσος ακόμη και στην κατάπτωσή του - iefimerida.gr

Τσίπρας κατά Βενιζέλου: Κομπάρσος ακόμη και στην κατάπτωσή του

Τσίπρας κατά Βενιζέλου: Κομπάρσος ακόμη και τώρα στην κατάπτωσή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, τη Μεσσηνία, ο Αλέξης Τσίπρας εκτόξευσε «πυρά» κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου καλώντας τους ψηφοφόρους να ανατρέψουν την πολιτική τους.Σφυροκοπώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μίλησε για άθλιο εκβιασμό εκ μέρους και είπε ότι «περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση». «Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και απάντησε ο ίδιος λέγοντας πως «Ο κύριος Βενιζέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, δεν είναι παρά κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση».

«Κυβέρνηση με οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης

Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στην «επερχόμενη λαική νέμεση» υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως πρόκειται για «μια κυβέρνηση αστάθειας, που έχει μετατρέψει σε προεκλογικό πρόγραμμα τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία».

Ασκώντας δριμεία κριτική προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, υπενθύμισε πως «είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής». «Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Πιάστηκε επ' αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου», είπε απαντώντας στη συνέχεια και σε όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Αφού «κατήγγειλε» τον κ. Σαμαρά πως έχει αναλάβει πια το ρόλο αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Μας εγκαλεί όμως συστηματικά ότι καλλιεργούμε εμφύλιο κλίμα. Ποιος; Ο κύριος Σαμαράς που μιλάει γλώσσα εμφυλίου, χρησιμοποιεί επιχειρήματα εμφυλίου, συκοφαντεί με στερεότυπα εμφυλίου, ακτινοβολεί σε κάθε του λέξη για την αριστερά, εμφύλια εμπάθεια».

«Στο κόμμα που ο Μπαλτάκος κρεμούσε τη δημοκρατία, δεν μιλάνε για σκοινί κύριε Σαμαρά. Καταλάβατε; Ή πρέπει να σας θυμίσουμε ότι εκτός από τον Μπαλτάκο υπάρχει κι ο μπαλτάς άλλου συνεργάτη σας; Και τα εμπρηστικά και αντισημιτικά κηρύγματα στελεχών που μετακόμισαν χάρη σε σας από την ακροδεξιά στη Νέα Δημοκρατία;», ανέφερε.

«Να τελειώνουμε με τα Μνημόνια»

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα νίκης και ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας: Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα». Αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στο κυβερνητικό δίδυμο, ανέφερε πως πρέπει «Να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους πολιτικούς της καταστροφής. Να τελειώνουμε με το παλιό και διεφθαρμένο. Γιατί αν δεν τελειώσουμε θα μας τελειώσουν».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι το δίλημμα είναι πλέον σαφές και ξεκάθαρο: «Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Πρώτη φορά με την Αριστερά, ή συνέχεια στη φθορά;».

Η απάντηση Κεδίκογλου

Απάντηση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από την Καλαμάτα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας: «Όταν θες να γυρίσεις πίσω τη χώρα σου στο χειρότερο χθες, τη στιγμή που πάει να βγει από την κρίση, όταν δυσαρεστείσαι για την υποδειγματική δίωξη των ναζιστών, όταν απειλείς όποιον δε συμφωνεί μαζί σου, τότε δεν είσαι απλώς ένας ακραία διχαστικός καιροσκόπος. Είσαι και πολιτικά επικίνδυνος. Και αποπνέεις σήψη και παρακμή...».

Φωτογραφία Intimenews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ