Ποιες Ευρωεκλογές; Ενας στους τρεις Αυστριακούς δεν γνωρίζουν τους υποψήφιους προέδρους της Κομισιόν, Σουλτς και Γιούνκερ - iefimerida.gr

Ποιες Ευρωεκλογές; Ενας στους τρεις Αυστριακούς δεν γνωρίζουν τους υποψήφιους προέδρους της Κομισιόν, Σουλτς και Γιούνκερ

Ποιες Ευρωκλογές; Ενας στους τρεις Αυστριακούς δεν γνωρίζουν τους υποψήφιους προ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάλλον άγνωστοι στους Αυστριακούς ψηφοφόρους φαίνεται ότι είναι οι δύο κύριοι διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εν όψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ένα ποσοστό 31% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν καν τα ονόματα Γιούνκερ και Σουλτς. Την ίδια στιγμή, τον έναν από τους δύο θα ψήφιζε ένα ποσοστό 32%, με τον Χριστιανοδημοκράτη υποψήφιο να συγκεντρώνει 18% και τον Σοσιαλδημοκράτη μόνον το 14%. Ένα ποσοστό 22% απαντά πως δεν θα ψήφιζε ούτε τον ένα ούτε τον άλλο. Το 15% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη.

Όπως επισήμανε κατά την παρουσίαση της δημοσκόπησης ο επικεφαλής της Αυστριακής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής, ο Πάουλ Σμιτ, πολλοί πολίτες στην Αυστρία δεν μοιάζουν να γνωρίζουν μέχρι σήμερα ότι το αποτέλεσμα αυτών των Ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την άλλη πλευρά, ένα 22% των ερωτηθέντων εμφανίζεται στη δημοσκόπηση να έχει ως επιπλέον κίνητρο για την προσέλευσή του στις κάλπες την 25η Μαΐου το γεγονός πως από αυτές θα εξαρτηθεί ποιος θα διαδεχθεί στην θέση του προέδρου τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ