Ταϊλάνδη: Καθαίρεση της Πρωθυπουργού αποφάσισε η Δικαιοσύνη - iefimerida.gr

Ταϊλάνδη: Καθαίρεση της Πρωθυπουργού αποφάσισε η Δικαιοσύνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από έξι μήνες ταραχών και διαδηλώσεων, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Μπανγκόγκ αποφάσισε χθες να αποπέμψει τη Γινγκλάκ Σιναουάτρα, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της χώρας, κρίνοντάς την ένοχη για κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η «σιδηρά κυρία» της Ταιλάνδης παραβίασε το Σύνταγμα, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2011 και καθαίρεσε τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, για να πάρει τη θέση του ένας συγγενής της.

«Η κατηγορούμενη ενήργησε προς δικό της όφελος... η μετάθεση δεν έγινε προς το συμφέρον της χώρας» τόνισαν χαρακτηριστικά. Η απόφαση αφορά επίσης και εννέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ανάμεσά τους τον υπουργό Εξωτερικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Η αντιπολίτευση απο την πλευρά της ζητούσε εδώ και μήνες την παραίτηση της Σιναουάτρα. Καταγγέλει την οικογενειοκρατία και πλέον ελπίζει ότι θα μπορέσει να προσφύγει στη Γερουσία για τον διορισμό νέου πρωθυπουργού.

Ο αδερφός της Τακσίν Σιναουάτρα, πρώην μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2006 και έκτοτε έχει εγκαταλείψει τη χώρα, για να μην καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για οικονομικές ατασθαλίες. Οι υποστηρικτές του, το κίνημα των Κόκκινων Πουκάμισων, έχει ήδη προειδοποιήσει οτι θα κατεβεί στους δρόμους σε περίπτωση νέου «δικαστικού πραξικοπήματος», δημιιουργώντας φόβους για νέο κύμα βίας στη χώρα.

Ταϊλάνδη: Καθαίρεση της Πρωθυπουργού αποφάσισε η Δικαιοσύνη | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ