Γ.Μιχελάκης: «Δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα» - iefimerida.gr

Γ.Μιχελάκης: «Δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έμεινε ικανοποιημένη η ΝΔ από τις χθεσινές ανακοινώσεις μετά την συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, καθώς, όπως επισημαίνεται, το ευρωομόλογο μετατέθηκε για το απώτερο μέλλον, ενώ και τα διαθέσιμα του Ταμείου Στήριξης κρίθηκαν επαρκή.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης υπενθυμίζει πως η Νέα Δημοκρατία έχει υποστηρίξει εξ αρχής ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης απαιτεί άμεση έκδοση ευρωομολόγου και πως θα πρέπει να ενισχυθεί το Ταμείο Στήριξης με επαρκή κεφάλαια, ώστε να παρεμβαίνει και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και να αποθαρρύνει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

"Για μια ακόμα φορά, δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει πλέον ευρωπαϊκές διαστάσεις", επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος εκτιμά πως "η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, ενώ απομακρύνεται η πραγματική διέξοδος από την κρίση της Ευρώπης. " Παράλληλα η ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία επικρίνει υποστηρίζοντας πως "προσφέρει" το θλιβερό θέαμα να... πανηγυρίζει που απορρίφθηκαν όσα και εκείνη επιδίωκε, όπως το ευρωομόλογο, ενώ προχώρησαν όσα και εκείνη ήθελε να αποφύγει, όπως οι "εγγυήσεις" του νέου δανεισμού.

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί, δυστυχώς, να βάλει τέλος στον κατήφορο. Ή, ακόμα χειρότερα, δεν καταλαβαίνει τον κατήφορο, στον οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

"Απογοητευτική και ανησυχητική", κατά τη ΝΔ, η συμφωνία με τη Φιλανδία για τους όρους δανεισμού

Σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Νότης Μηταράκης επισημαίνει πως το γεγονός ότι ζητούνται εγγυήσεις για να δοθεί δάνειο σε χώρα μέλος που έχει ανάγκη και προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση της, σημαίνει ότι η έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, ενώ δημιουργείται προηγούμενο, ώστε να ζητήσουν κι άλλες χώρες αντίστοιχες εγγυήσεις.

Ο κ. Μηταράκης εκφράζει την ανησυχία του ότι οι εγγυήσεις αυτές μειώνουν τα πραγματικά διαθέσιμα κεφάλαια που θα δοθούν στην Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίσει το χρέος της, ενώ αυξάνουν το συνολικό χρέος της χώρας.

"Μας ζητούν να δανειστούμε επί πλέον, για να τους δώσουμε «εγγυήσεις» ώστε να μας... δανείσουν" τονίζει χαρακτηριστικά ενώ επισημαίνει και το ενδεχόμενο να ενθαρρυνθούν και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους να ζητήσουν κι αυτοί αντίστοιχες εγγυήσεις.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης κατηγορεί την κυβέρνηση πως πανηγυρίζει, την ώρα που δεν μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο. "Η κυβέρνηση υπονοεί ουσιαστικά ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Αυτό δεν αλλάζει, όμως, την πραγματικότητα: ότι πάνε, συνεχώς, από το κακό στο χειρότερο", τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ