Στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης η Γιουνάιτεντ για να αντλήσει κεφάλαια - iefimerida.gr

Στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης η Γιουνάιτεντ για να αντλήσει κεφάλαια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχεδιάζουν την εισαγωγή μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης με στόχο να αντλήσουν κεφάλαια για μεταγραφές και να μειώσουν τα χρέη της ομάδας για τα οποία διαμαρτύρονται οι οπαδοί της .

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Credit Suisse έχει αναλάβει την εισαγωγή του 25% των μετοχών της ομάδας στο ασιατικό χρηματιστήριο εντός του έτους. Αρχικά η οικογένεια Γκλέιζερ, που έχει στην ιδιοκτησία της τους 19 φορές πρωταθλητές Αγγλίας, σκόπευε να βάλει την ομάδα στο χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ αλλά φαίνεται ότι υπάρχει αλλαγή σχεδίων. Σε κάθε περίπτωση, ποντάρουν στην αυξανόμενη δημοτικότητά της Μάντσεστερ στην περιοχή της Ασίας όπου υπολογίζεται ότι έχει περίπου 190 εκ. οπαδούς.

Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο ποσό χρημάτων για αγορά παικτών ώστε να παραμείνει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, θέση που εποφθαλμιούν η Μάντσεστερ Σίτι του Σείχη Μανσούρ μπιν Σαγιέντ Αλ Ναχιάν, και φυσικά η Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Αν τελικά προτιμηθεί η Σιγκαπούρη αντί του Χονγκ Κονγκ, θα πρόκειται για μια καθοριστική «νίκη» της Σιγκαπούρης καθώς τα δύο αυτά χρηματιστήρια ανταγωνίζονται έντονα για την προσέλκυση ξένων εταιρειών.

Διαμαρτύρονται οι φαν της Μάντσεστερ για τα χρέη

Εν τω μεταξύ, οι οπαδοί της ιστορικής ομάδας τα έχουν βάλει με την οικογένεια Γκλέιζερ παρότι η Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Τσάμπιονς Λίγκ από το 2005 που η οικογένεια αγόρασε τις μετοχές της. Αιτία η αυξημένη τιμή του εισιτηρίου, οι λίγες μεταγραφές και οι ζημιές που παρουσιάζει η ομάδα στον οικονομικό τομέα.

Η ομάδα έχει έξοδα 151 εκ. ευρώ το χρόνο και χρωστάει μισό δισ. ευρώ σε ομολογιακά δάνεια. Τον Μάρτιο, η μητρική εταιρεία, Red Football Joint Venture Ltd., ανακοίνωσε ζημιές 120 εκ. ευρώ για την προηγούμενη σεζόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ