Δύο νέοι άνθρωποι είχαν την ιδέα να παράξουν και να τυποποιήσουν τον ανθό του αγουρέλαιου, που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και δεν είναι ένα ακόμη απλό ελαιόλαδο.
Τι πολύτιμο περιέχει αυτό το λάδι
Ο Ανθός αυτού του ελαίου αποτελεί το εκλεκτότερο μέρος του Αγουρελαίου αφού μπορεί να συλλεχθεί μόνο από την επιφάνεια, σταγόνα-σταγόνα. Είναι ο σπανιότερος και ωφελιμότερος χυμός της ελιάς, που παράγεται όχι υπό συνθήκες πίεσης εν ψυχρώ, αλλά υπό την πλήρη απουσία θερμότητας.
Η καινοτόμος παραγωγική διαδικασία του βασίζεται στον εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής ελαιοποίησης, με σκοπό τον δραστικό περιορισμό της οξείδωσης του ελαιοκάρπου. Περιέχει πολυφαινόλες που τα ποσοστά τους ξεπερνούν τα 300mg/kilogram, η οποία αποτελεί μία από τις υψηλότερες ποσοστώσεις αντι-οξειδωτικών ελαιολάδου! Η γεύση του είναι κορυφαία. Φρέσκια, πιπεράτη, με έντονη ευωδιά άγουρης ελιάς. Όλα τα παραπάνω το καθιστούν ένα πραγματικό «ορόσημο» για την υγεία και τη διατροφή!
Ενα αλλιώτικο ζευγάρι
Το βιολογικό αγουρέλαιο MILESTONE αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας δύο νέων ανθρώπων - του Κωνσταντίνου Μαμμάση και της Μπάρμπαρας Ρουσάκη - οι οποίοι το 2013 ίδρυσαν την εταιρεία «OF DREAMS AND KNOWLEDGE».
Το ζευγάρι σπούδασε και εργάστηκε στο Εξωτερικό για αρκετά χρόνια σε εταιρείες του κλάδου τους καθώς και σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Έχοντας αποκτήσει Διδακτορικά διπλώματα στην Μηχανική και στην Καινοτομία επιχειρήσεων αποφάσισαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν μία δική τους επιχείρηση
Το προϊόν φέρει την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων από τον οργανισμό BIO-HELLAS που έχει ως αποτέλεσμα να ελέγχεται πλήρως η διαδικασία παραγωγής του από τον Ελαιώνα έως το Τυποποιητήριο. Συνάμα, το MILESTONE φέρει την πιστοποίηση του ισχυρισμού υγείας σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πού πουλάνε αυτό το λάδι
Το MILESTONE διατίθεται στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11) στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε ντελικατέσεν στην Σαντορίνη (Santo Wines, Art & Wine Gallery), στην Κρήτη στο πολυβραβευμένο Kapsaliana Village Hotel και στο Πόρτο Χέλι Watersports. Διαδικτυακά το MILESTONE διατίθεται από το elenianna (http://www.elenianna.com/) καθώς και από το Yoleni’s (https://www.yolenis.com/).
Ποιο είναι το ζευγάρι και τι σπούδασαν
Η Μπάρμπαρα Ρουσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Έχει εργασιακή και ερευνητική εμπειρία στο χώρο του Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και Οργανωσιακής Καινοτομίας Τουριστικών Επιχειρήσεων. Είναι Δοκτορέσα του Πανεπιστήμιου του Surrey στην Μ. Βρεταννία, όπου και διετέλεσε Λέκτορας του αντίστοιχου τμήματος. Η εμπειρία της στο χώρο του Hospitality Management και η βαθιά γνώση της στον τομέα της Οργανωσιακής Καινοτομίας είναι δύο στοιχεία, τα οποία έχουν αποτελέσει τις βάσεις για την κεντρική ιδέα του MILESTONE: να δημιουργηθεί ένα καινοτόμο προϊόν, ένα προϊόν «ορόσημο» για την ανθρώπινη διατροφή και υγεία, το οποίο θα εκφράζει με τρόπο απόλυτο την ελληνικότητα της καταγωγής του.
Κωνσταντίνος Μαμμάσης
O Κωνσταντίνος Μαμμάσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης με δημοσιεύσεις διεθνούς κύρους στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και αντίστοιχη ερευνητική εμπειρία σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. ‘Εχει εργασθεί ως σύμβουλος σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών διεθνώς και ως εκπαιδευτής σε τεχνολογίες νέας γενιάς στην Μ. Βρεταννία. Τελευταία εργάσθηκε ως κύριος Ερευνητής στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας (CNR) στην Πίζα. Το 2012 επέστρεψε στην Ελλάδα με το όραμα να αξιοποιήσει το πιο χαρακτηριστικό προϊόν της ελληνικής γης, την ελιά. Ακολουθώντας τους νόμους της γης και τη σοφία της παράδοσης σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνογνωσία ουσιαστικά κατάφερε να «επανεφεύρει» έναν από τους αρχαιότερους τρόπους επεξεργασίας στην ιστορία του ανθρώπου. Σήμερα, παράλληλα με τις αγροτικές του δραστηριότητες, προσφέρει ερευνητικές υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Πληροφορίες για τα βιογραφικά από το eirinika.gr
Tι επιδοτήσεις πήραν
Με την επιμέλεια της BrandHouse, το επιχειρηματικό σχέδιο επιδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ στην κατηγορία της μεταποίησης και εμπορίας καθώς και από το Re-Inspire Greece From The Youth Up, όπου βραβεύτηκε ανάμεσα σε 8 νικήτριες υποψηφιότητες από 200 περίπου συμμετοχές και 14 φιναλίστ, για την πιο καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα.