Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών - iefimerida.gr

Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε θετικό έδαφος έχει περάσει η χρηματιστηριακή αγορά, αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραφε σημαντικές απώλειες έως και 1,61%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:45, διαμορφώνεται στις 1.019,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,65%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,920 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,20% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,91%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Folli Follie (+8,60%), της MIG(+6,06%), της ΔΕΗ(+5,65%) και του Τ.Τ (+2,25%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Κύπρου (-2,48%) και της Coca Cola 3E (-1,24%), ενώ η Εθνική υποχωρεί σε ποσοστό 0,75%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (+8,30%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,53%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,40%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες του των Τροφίμων (-1,36%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-1,07%).

Ανοδικά κινούνται 78 μετοχές, 34 πτωτικά και 41 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες +11,11%, Μουζάκης(κ) +10,00, Centric Πολυμέσα +9,09% και Paperpack +9,09%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Sciens -13,64%, Τεχνικές Εκδόσεις -13,16%, Sato -10,00% και Ελτράκ -9,20%.

Στην Ευρώπη τώρα έχουμε αλλαγή σκηνικού, καθώς αντισταθμίστηκαν οι πρωινές απώλειες και πλέον η πλειονότητα των δεικτών ανακτά θετικό πρόσημο, ενώ ο δείκτης CAC στη Φρανκφούρτη ενισχύεται σε ποσοστό άνω του 1%.

Η είδηση ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας ακολουθούν κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους θεωρείται θετική, ωστόσο η πρόταση για την επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών επηρεάζει το επενδυτικό ενδιαφέρον στις συναλλαγές της Τετάρτης, Παράλληλα, η SNB απογοητεύει τους επενδυτές με την ανακοίνωση αναμενόμενων μέτρων για τη συγκράτηση του φράγκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ