Ανατρέχοντας σε αυτές τις σκηνές σήμερα, νιώθει κανείς πως διαβάζει ένα μυθιστόρημα, ένα καθαρόαιμο κείμενο fiction. Kι όμως, είναι αλήθεια, στην Αθήνα της ευδαιμονίας και της ευημερίας το 2004, όταν ήταν η πόλη που είχε πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας, οι κορυφαίοι σεφ του κόσμου έρχονταν στη χώρα μας για μοναδικές γαστρονομικές βραδιές, κόστους 1.000 ευρώ ανά άτομο.Γράφει χαρακτηριστικά η Σίβυλλα στο Βήμα:
«Αφήνω την σκέψη μου να τρέξει στο παρελθόν. Κάπου πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ακριβά αυτοκίνητα, θηριώδη Jeep, καλογυμνασμένοι bodyguards, καλοντυμένοι κύριοι οι οποίοι συνοδεύονταν από κυρίες με εκτυφλωτικά κοσμήματα. Όλοι αυτοί περνούσαν την είσοδο του εστιατορίου «48 the restaurant». Δέκα περίπου χρόνια πριν και το εστιατόριο το οποίο δημιούργησε ο επιχειρηματίας Ντόρης Μαργέλλος ήταν το πιο hot spot της Αθήνας. Μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικοί προσπαθούσαν να κλείσουν ένα... τόσο δα μικρό τραπεζάκι στο μινιμαλιστικού ύφους εστιατόριο. Οι θαμώνες λάτρεψαν τον Χριστόφορο Πέσκια, τα ψαγμένα κοκτέιλ και τα σπάνια κρασιά τα οποία υπήρχαν μόνο στην κάβα του "Claridge's" και άλλων κορυφαίων ξενοδοχείων και spots του πλανήτη.
O Γιώργος Παπανδρέου λίγα χρόνια πριν γίνει Πρωθυπουργός βρισκόταν συχνά στο resto του συμμαθητή του στο Κολλέγιο Αθηνών. Μέλος και εκείνος της περίφημης τάξης του '71 (από την συγκεκριμένη τάξη έχουν αποφοιτήσει άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε επιτελικές θέσεις Τραπεζών, κραταιοί επιχειρηματίες, μεγαλοεφοπλιστές κ.λ.π.).Ο Ισπανός σεφ Ferran Adrià
Η άφιξη στην Αθήνα του διάσημου Γάλλου σεφ Joël Robuchon και του επίσης κορυφαίου συναδέλφου του Ferran Adrià δημιούργησαν πανικό. Ήταν οι στιγμές της απόλυτης χλιδής σε μία πόλη η οποία έμοιαζε να είναι τυλιγμένη σε ροζ σύννεφο. Η Αθήνα πριν την κρίση. Η Ελλάδα προ Μνημονίου.
Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θυμάμαι ότι πρώτα έφτασε στην Ελλάδα ο Joël Robuchon. Ο Γάλλος σεφ με τα περίφημα εστιατόρια «L'Atelier de Joël Robuchon» στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ, το Λας Βέγκας κ.α. Ο Γάλλος μαγείρεψε αποκλειστικά και μόνο για κάποιους εκλεκτούς πελάτες. Για μία και μόνο βραδιά. Ο καθένας από τους costumers πλήρωσε 500 ευρώ για να απολαύσει το μενού ενός από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο. Λίγο καιρό μετά ακολούθησε ο Ισπανός Ferran Adrià, δημιουργός της περίφημης μοριακής κουζίνας. Οι πελάτες πλήρωσαν τα ίδια ακριβώς χρήματα. Τα έσοδα διατέθηκαν τότε για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.
Το συγκεκριμένο «χρυσό» εστιατόριο, παρά τις περγαμηνές, έκλεισε σύντομα τις πύλες του. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί.»