Ντάισελμπλουμ: Μετά από το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Μετά από το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Ντάισελμπλουμ: Μετά από το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί μετά από το καλοκαίρι, θα υιοθετηθούν οι όποιες αποφάσεις κριθούν αναγκαίες για το ελληνικό δημόσιο χρέος. Αυτό δήλωσε εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, o πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται από την ίδια οπτική γωνία από όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει, κατά πάσα πιθανότητα, μία πρώτη συζήτηση σήμερα.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι τον Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup δεσμεύτηκε να λάβει πρόσθετα μέτρα, αν είναι αναγκαίο, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και σημείωσε ότι αυτό θα εκτιμηθεί όταν θα είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία σε σχέση με το ελληνικό χρέος. Οπως εξήγησε, το θέμα θα εξεταστεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι.

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας από τη Eurostat, λέγοντας ότι η χώρα αξίζει εύσημα για τα όσα έχει πετύχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ