Χώρισε ο πρώτος ανοιχτά γκέι επίσκοπος -Είχε παντρευτεί τον σύντροφό του το 2003 - iefimerida.gr

Χώρισε ο πρώτος ανοιχτά γκέι επίσκοπος -Είχε παντρευτεί τον σύντροφό του το 2003

Χώρισε ο πρώτος ανοιχτά γκέι επίσκοπος -Είχε παντρευτεί τον σύντροφό του το 2003
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαζύγιο πήρε ο από τον, επί 25ετίας σύντροφό του, ο επίσκοπος Τζην Ρόμπινσον, ο οποίος είχε σοκάρει την αγγλικανική εκκλησία όταν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και έκτοτε έγινε σύμβολο για τα δικαιώματα των γκέι παγκοσμίως.Ο επίσκοπος Ρόμπινσον, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και μερικά χρόνια, ανακοίνωσε με επιστολή του στον Τύπο το διαζύγιό του δηλώνοντας «Η αγάπη αντέχει, ακόμα και αν ο γάμος δεν μπορεί».

Τόνισε, όπως αναφέρει ο Guardian, ότι θα είναι για πάντα ευγνώμων στον Μαρκ Αντριου, αλλά διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες του χωρισμού τους δεν θα ανακοινωθούν.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 2003 και έκτοτε αποτέλεσαν σύμβολο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Στην επιστολή του προς τον Τύπο, ο Ρόμπινσον, αναφέρει «Ηταν μια παρηγοριά να γνωρίζουν όλοι ότι τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων και λεσβιών υπόκεινται στις ίδιες επιπλοκές και δυσκολίες που πλήττουν τους γάμους μεταξύ ετεροφυλόφιλων».

«Η πίστη μου στο γάμο είναι αμείωτη, παρόλο το διαζύγιο με κάποιον που έχω αγαπήσει για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και θα συνεχίζω να αγαπώ ακόμα και αν χωρίζουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ