Senza: Ενας εξωστρεφής χώρος σε μια «φωτεινή» στοά που φέρνει το Λονδίνο στην Αθήνα - iefimerida.gr

Senza: Ενας εξωστρεφής χώρος σε μια «φωτεινή» στοά που φέρνει το Λονδίνο στην Αθήνα

Senza: Ενας εξωστρεφής χώρος σε μια «φωτεινή» στοά που φέρνει το Λονδίνο στην Αθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Senza στα ιταλικά σημαίνει «χωρίς». Χωρίς χρέος, χωρίς πάθος, χωρίς φόβο, χωρίς λεφτά. Ωστόσο, το σκεπτικό των ανθρώπων πίσω από τον χώρο στην οδό Λέκκα δεν είναι μόνο αυτό.
«Στην Πάρο (απ' όπου καταγόμαστε), το senza είναι το παρατσούκλι της οικογένειάς μας. Ο προπάππους μας ήταν από την Σικελία και όταν ήρθε στην Πάρο άνοιξε ένα μπακάλικο στο οποίο βέβαια είχε τα γνωστά τεφτέρια. Όταν κάποιος που του χρωστούσε τελικά τον ξεπλήρωνε, ο προπάππους -και αργότερα και ο παππούς μας- διέγραφε το όνομά του και σημείωνε δίπλα τη λέξη senza. Χωρίς χρέος δηλαδή. Έτσι έμεινε το Σέτζας. Αν πάει κάποιος στην Πάρο και ζητήσει τον Παναγιώτη Στέλλα δεν θα καταλάβουν, θα πρέπει να ζητήσει τον Σέτζα».

Αυτό αναφέρουν στην popaganda οι Παναγιώτης και Γιάννη Στέλλας που, μαζί με τον Σαμέ, έφτιαξαν το Senza για να προσφέρουν μια διαφορετική οπτική στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

Το μαγαζί ξεκίνησε με στόχο να είναι εξωστρεφές, να έχει ως βάση τη στοά για το μεγαλύτερο διάστημα που στην Ελλάδα έχει καλό καιρό. Το χειμώνα που χάνεται το έξω, δίνουμε βάση στο υπόγειο. Βέβαια θέλει δουλειά ακόμα, δεν το έχουμε ολοκληρώσει όπως θα θέλαμε. Σιγά σιγά το φτιάχνουμε, ακόμη κάνουμε κάποιες μικροαλλαγές. Για το καλοκαίρι θα κάνουμε μια ανακαίνιση και θα ανοίξουμε μπαρ στη στοά. Γενικά στοχεύουμε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα, έτσι θέλουμε το μπαρ επάνω να έχει ξεχωριστό στυλ σε σχέση με το κάτω που είναι πιο κλαμπίστικο και με διαφορετική μουσική.

Διαβάστε περισσότερα για το Senza, όπως το περιγράφουν οι ίδιοι οι «εγκέφαλοι» στο popaganda

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα μπαρ Πάρος Senza οδός Λέκκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ