Η Ferrari γιορτάζει τα 60 της χρόνια στις ΗΠΑ με την έκθεση California Dreaming. - iefimerida.gr

Η Ferrari γιορτάζει τα 60 της χρόνια στις ΗΠΑ με την έκθεση California Dreaming.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο στο μουσείο της Ferrari, που βρίσκεται κι αυτό στο Maranello και σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το εργοστάσιο, θα υπάρχει η έκθεση California Dreaming. Η οποία όπως ήδη καταλάβατε είναι αφιερωμένη στην 60ετή παρουσία της διάσημης ιταλικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

Μια ιστορία που ξεκίνησε επίσημα το 1954 με την εισαγωγή των πρώτων μοντέλων στη Βόρειο Αμερική από το Luigi Chinetti. Αγωνιστικά το αμερικανικό ντεμπούτο της Ferrari είχε προηγηθεί κατά μια τετραετία, μιας και το Μάιο του 1950 ο Briggs Cunnigham είχε νικήσει στον παραδοσιακό αγώνα Suffolk Country Airport Races με μια 166 Ferrari Spider Corsa.Σημαντική χρονιά για τη μάρκα στις ΗΠΑ είναι και το 1963, όταν και ιδρύθηκε το FCA, το Ferrari Club America που αριθμεί πλέον 5.000 μέλη, ενώ ενδιαφέρον είναι ότι η Ferrari για κάποια περίοδο κατασκεύαζε ειδικά και λίγο πιο πλουμιστά μοντέλα για τις αμερικανούς tifosi της. Μοντέλα όπως την 400 Superamerica ή τα Superfast.
Σήμερα μπορεί αυτό να μη γίνεται, αλλά οι ΗΠΑ είναι και μάλιστα με διαφορά, η μεγαλύτερη και άρα και η πιο σημαντική αγορά για την εταιρεία του Maranello.

Η Ferrari γιορτάζει τα 60 της χρόνια στις ΗΠΑ με την έκθεση California Dreaming. | iefimerida.gr 0
Η Ferrari γιορτάζει τα 60 της χρόνια στις ΗΠΑ με την έκθεση California Dreaming. | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ έκθεση Ferrari california
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ