Σε 11,5 χρόνια σε ψυχιατρείο καταδικάστηκε ο Ολλανδός που μαχαίρωσε 20 φορές τον 11χρονο Ρώσο στην Κρήτη - iefimerida.gr

Σε 11,5 χρόνια σε ψυχιατρείο καταδικάστηκε ο Ολλανδός που μαχαίρωσε 20 φορές τον 11χρονο Ρώσο στην Κρήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο για το ψυχιατρείο πήρε ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, ο οποίος στις 14 Μαΐου 2013 μαχαίρωσε 20 φορές έναν 11χρονο Ρώσο τουρίστα που έμενε στο ξενοδοχείο όπου δούλευε, στην Κρήτη.

Το Μεικτό Δικαστήριο Νεάπολης επέβαλε στον Ολλανδό 11,5 χρόνια εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα, 10 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 1,5 χρόνο για οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κλοπή.

Η υπόθεση αναβίωσε την Παρασκευή στις δικαστικές αίθουσες φέρνοντας ξανά στη μνήμη την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ολλανδός μαχαίρωσε 20 φορές και πέταξε σε οικόπεδο το 11χρονο αγόρι, του οποίου νωρίτερα είχε κλέψει τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σύμφωνα με το cretalive, ο 11χρονος ήταν στο δικαστήριο - καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι - βλέποντας ουσιαστικά για πρώτη φορά μπροστά του τον άνθρωπο που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή.

Τη δίκη κάλυψαν και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ