Συνελήφθη ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουκρανία ως ύποπτος για κατασκοπεία - Διατάχθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουκρανία ως ύποπτος για κατασκοπεία - Διατάχθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα

Συνελήφθη ο ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουκρανία ως ύποπτος για κατασκοπεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ύποπτος για κατασκοπεία κρατείται ο στρατιωτικός ακόλουθος της Ρωσίας στο Κίεβο και έλαβε εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα.
"Ο στρατιωτικός-ναυτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις πράξεις του που δεν συνάδουν με το διπλωματικό καθεστώς του", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ουκρανία επικαλούμενο το υπουργείο εξωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο διπλωμάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τέθηκε υπό κράτηση χθες ενώ πραγματοποιούσε "δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών" και πιθανόν έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Η σύλληψη και κατά πάσα πιθανότητα, απέλαση του ρώσου στρατιωτικού ακόλουθου γίνεται σε μια στιγμή όπου ανεβαίνουν επικίνδυνα οι πολεμικοί τόνοι μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Χθες, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρχίνοφ παραδέχτηκε ότι οι δυνάμεις της χώρας του αδυνατούν να ελέγξουν την ένταση στην Ανατολική Ουκρανία με τους φιλορώσους ένοπλους. Την ίδια στιγμή, κάλεσε τις ένοπλεις δυνάμεις να βρίσκονται σε «πλήρη πολεμική ετοιμότητα» για να αποτρέψουν τυχόν στρατιωτική επίθεση της Μόσχας επί ουκρανικού εδάφους.

Το Κρεμλίνο δεν έχει αντιδράσει επίσημα μέχρι στιγμής στο θέμα του ρώσου διπλωμάτη. Κάλεσε ωστόσο το Κίεβο να κατεβάσει τους πολεμικούς τόνους.

Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ