Ayrton Senna in Memoriam: Η πρώτη εμφατική εμφάνιση του μεγάλου Βραζιλιάνου - iefimerida.gr

Ayrton Senna in Memoriam: Η πρώτη εμφατική εμφάνιση του μεγάλου Βραζιλιάνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Ayrton Senna, την πρωτομαγιά του 1994 και για να τον τιμήσουμε θα θυμηθούμε την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση στη Φόρμουλα 1, με την ταπεινή Toleman στο Γκραν Πρι του Μονακό, στις 3 Ιουνίου του 1984.

Τότε που περίπου στο 15ο λεπτό στις περισσότερες αναμεταδόσεις ανά τον κόσμο ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομά του, στην πρώτη του σαιζόν στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Toleman Hart.

Παρά το υποδεέστερο μονοθέσιό του ο rookie Senna είχε ανέβει από τη 13η θέση στην 6η και απειλούσε άμεσα τον Keke Rosberg. Στην πορεία τον προσπερνά, κάνει το ίδιο με τον πολύπειρο Rene Arnoux, ενώ λίγο πριν την περίφημη στροφή Sainte-Devote αφήνει πίσω του και τον σταρ Niki Lauda για να βρεθεί δεύτερος. Με μεγάλη διαφορά από τον Alain Prost, την οποία όμως ροκανίζει συνεχώς.

Σε λίγο, στον 23ο γύρο, ο οδηγός με το κίτρινο κράνος γράφει τον πρώτο ταχύτερο γύρο της καριέρας του, ενώ σε κάθε γύρο μειώνε τη διαφορά του από το Γάλλο, που εξελίχθηκε σε άσπονδο φίλο του, κατά 3,5 δευτερόλεπτα.

Η απόστασή τους έχει μειωθεί στα 18 δεύτερα, ο Alain Prost οδηγεί όλο και πιο αργά και πιέζει με όλους τους τρόπους του υπεύθυνους να διακόψουν τον αγώνα λόγω της βροχής. Κάτι που γίνεται στον 31ο γύρο και που βρίσκει το Senna 2ο. To Senna που ανέβηκε στη 2η θέση από τη 13η, κάτι μοναδικό για το Μονακό.

Έτσι για την ιστορία αν ο αγώνας συνεχιζόταν ο Ayrton Senna μάλλον δεν θα έβλεπε την καρό σημαία του τερματισμού, μιας και η ανάρτηση ενός από τους τροχούς της Toleman του είχε στραπατσαριστεί αρκετά κατά την καταδίωξη του Rosberg και δεν θα άντεχε για πολύ.

Ayrton Senna in Memoriam: Η πρώτη εμφατική εμφάνιση του μεγάλου Βραζιλιάνου | iefimerida.gr 0
Ayrton Senna in Memoriam: Η πρώτη εμφατική εμφάνιση του μεγάλου Βραζιλιάνου | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Μονακό Αιρτον Σένα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ