Βομβιστική επίθεση στην Κίνα -Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό [εικόνες] - iefimerida.gr

Βομβιστική επίθεση στην Κίνα -Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιματηρή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ουρούμτσι της Κίνας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν 79, μεταξύ των οποίων τέσσερις σοβαρά. Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η έκρηξη αυτή, την οποία χαρακτήρισε ως μια «βίαιη τρομοκρατική επίθεση», έγινε έξω από μια έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού, ημέρα κατά την οποία ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ ολοκληρώνει μια επίσκεψή του στην περιοχή.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να γίνουν «αποφασιστικές ενέργειες» κατά των «τρομοκρατών». «Στην μάχη για την καταπολέμηση της βίας και της τρομοκρατίας δεν επιτρέπεται να υπάρχει ούτε μια στιγμή νωθρότητας και πρέπει να γίνουν αποφασιστικές ενέργειες για να κατασταλεί αποφασιστικά η ανεξέλεγκτη ορμή των τρομοκρατών», σημείωσε ο Σι, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Βομβιστική επίθεση στην Κίνα -Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση στον νότιο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουρούμτσι μαχαίρωσαν κάποιους ανθρώπους και στη συνέχεια πυροδότησαν εκρηκτικά.

Βομβιστική επίθεση στην Κίνα -Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μεταξύ των 79 τραυματιών από την έκρηξη, οι τέσσερις είναι σοβαρά, αλλά η κατάστασή τους σταθεροποιήθηκε αφού διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Βομβιστική επίθεση στην Κίνα -Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στην Σιντζιάνγκ, στην οποία οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι αποτελούν την κύρια εθνότητα, σημειώνονται συχνά βίαια επεισόδια, τα οποία το Πεκίνο καταδικάζει ως «τρομοκρατικές» ενέργειες και επιρρίπτει την ευθύνη γι' αυτά σε αυτονομιστικά και ισλαμιστικά κινήματα.

Φωτογραφίες: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ