Γονατίζει η ρωσική οικονομία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης - iefimerida.gr

Γονατίζει η ρωσική οικονομία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης

Σε ύφεση η ρωσική οικονομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τριγμοί από την κρίση στην Ουκρανία γίνονται αισθητή και στη ρωσική οικονομία. Η Ρωσία, σύμφωνα με το ΔΝΤ, μπαίνει σε ύφεση και αιτία είναι οι οικονομικές απώλειες που αρχίζει να έχει λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Αυτό υποστηρίζει ο απεσταλμένος του ΔΝΤ στη Μόσχα, Αντόνιο Σιλιμπέργκο, ο οποίος διαπιστώνει συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, η οποία, όπως προβλέπει, θα συνεχιστεί.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι αλλάζει προς τα κάτω τις προβλέψεις του σχετικά με την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας για το 2014 κατά 0,2 μονάδες: δηλαδή, από το 1,3% που υπολόγιζε στις αρχές της χρονιάς, στο 1,1%. Οσο για το 2015, υπολογίζει ότι η ανάπτυξη δεν θα ξεπεράσει το 1%. Προβλέπει, μάλιστα, φυγή κεφαλαίων συνολικού ύψους 100 σισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Μόσχα.

Ο Σιλιμπέργκο του ΔΝΤ αναφέρει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και αποθαρρύνουν τους επενδυτές.

Φωτογραφία: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομία κρίση ΔΝΤ ΡΩΣΙΑ ύφεση ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ