Στουρνάρας σε ΣΥΡΙΖΑ: Τι θέλετε τελικά; Θέλετε δραχμή; Θέλετε ευρώ; Θέλετε δημοψήφισμα; - iefimerida.gr

Στουρνάρας σε ΣΥΡΙΖΑ: Τι θέλετε τελικά; Θέλετε δραχμή; Θέλετε ευρώ; Θέλετε δημοψήφισμα;

Στουρνάρας σε ΣΥΡΙΖΑ: Τι θέλετε. Θέλετε δραχμή; Θέλετε ευρώ; Θέλετε δημοψήφισμα;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του νομίσματος και η φράση του Γιάννη Δραγασακη για προσφυγή στο λαό, προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση στη Βουλη ανάμεσα στο Γιάννη Στουρνάρα και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ.Στουρνάρας απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζανη του είπε: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δύο βασικές απόψεις για το νόμισμα της χώρας, αυτό που οι γιατροί, οι ειδικοί θα ονόμαζαν «διχοτόμηση προσωπικότητας». Έχουμε τη συνιστώσα της δραχμής υπό τον κ. Λαφαζάνη -αν δεν κάνω λάθος- και μία συνιστώσα περίεργη, που θέλει ευρώ, αλλά να χρεοκοπεί όποτε θέλει, να κόβει και να μοιράζει λεφτά όποτε θέλει. Ας την πούμε συνιστώσα του οιονεί ευρώ.

Σήμερα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του κ. Δραγασάκη, μας είπε ότι εκτός από τις δύο αυτές εναλλακτικές για το εγχώριο νόμισμα της χώρας -δραχμή ή ευρώ ή οιονεί ευρώ- υπάρχει και ο δρόμος του δημοψηφίσματος. Τι άλλο θα ακούσουμε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Τι άλλο θα ακούσουμε; Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε. Θέλετε δραχμή; Θέλετε ευρώ; Θέλετε δημοψήφισμα; Θέλετε οιονεί ευρώ»;

Έντονη ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είπε στον υπουργό οικονομικών «Κάποιοι εδώ, σ' αυτήν την Αίθουσα –και πρώτος απ' όλους εσείς, απ' ό,τι φαίνεται, πρέπει να μάθετε τι σημαίνει δημοκρατία. Τη γνωρίζετε αυτή τη λέξη, τη λέξη «δημοκρατία»; Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει με σιωπή των αμνών. Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει με πολιτικά κοιμητήρια. Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει ένα κόμμα, όπου κάποιος αποφασίζει και όλοι οι άλλοι ακολουθούν. Τα κόμματα δεν είναι κοπάδι ούτε στάνες, όπως τα παρομοίαζε παλιά ο μακαρίτης Ευάγγελος Αβέρωφ, γιατί αυτά τα κόμματα μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν. Αυτό δεν το έχετε πάρει χαμπάρι; Αυτό το θεωρείτε ελάττωμα, πρόβλημα; Δεν ξέρετε ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ; Δεν τη γνωρίζετε; Δεν τη διαβάζετε; Δεν παρακολουθείτε τίποτα; Δεν ξέρετε ότι δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από την ευρωζώνη; Δεν το γνωρίζετε αυτό; Δεν γνωρίζετε ότι καταθέτει πρόγραμμα και αλλαγής της ευρωζώνης και αλλαγής της Ευρώπης, πρόγραμμα προοδευτικό και αντιμνημονιακό που έχει σοσιαλιστικό ορίζοντα μέσα στο πλαίσιο του γενικότερου αγώνα που διεξάγουμε να αλλάξουμε την ευρωζώνη και να αλλάξουμε την Ευρώπη; Δεν τα γνωρίζετε αυτά;

Και δεν μου λέτε, αν κατατίθεται μία διαφορετική άποψη ή μία ιδιαίτερη άποψη στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το εκλαμβάνετε ως διχοστασία, ως πρόβλημα το οποίο πρέπει να το εκφωνείτε από το βήμα της Βουλής για να κατακεραυνώσετε –υποτίθεται- τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ξέρετε ότι έτσι κατακεραυνώνετε στην ουσία τη δημοκρατία στα κόμματα;

Όμως η φράση του υπουργού οικονομικών ότι το νόμισμα της χώρας είναι ιερό και όσιο σήμερα προκάλεσε νέα κόντρα αυτή τη φορά με τον Μανώλη Γλεζο να επικρίνει τον κ.Στουρναρα σε υψηλούς τόνους λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να ακούγεται στη βουλή ότι ιερό και όσιο είναι το χρήμα και όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία. «Είμαι συγκλονισμένος από τη δήλωση αυτή του κ.Στουρναρα» είπε ο κ.Γλεζος κλείνοντας την παρέμβαση του.

Σήμερα, όμως, το λόγο από τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε ο Γιάννης Δραγασάκης, για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Γιάννη Στουρνάρας, σχετικά με δηλώσεις του περί ευρώ ή δραχμής και ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να του πει πότε και πού άκουσε τον ίδιο να μιλάει για δημοψήφισμα ανάμεσα στο ευρώ ή τη δραχμή, με τον Υπουργό να του απαντά ότι όλος ο τύπος και τα blogs γράφουν ότι ο κ. Δραγασάκης με τη φράση του «whatever it takes» δηλαδή, ό,τι απαιτηθεί, υπαινίχθηκε τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ