H Μελβούρνη παραμονεύει: Αν το Ρίο δεν προλαβαίνει, αναλαμβάνουμε εμείς στους Ολυμπιακούς αγώνες - iefimerida.gr

H Μελβούρνη παραμονεύει: Αν το Ρίο δεν προλαβαίνει, αναλαμβάνουμε εμείς στους Ολυμπιακούς αγώνες

H Μελβούρνη παραμονεύει: Αν το Ρίο δεν προλαβαίνει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπόθεση θυμίζει έντονα Αθήνα και την προ 2004 εποχή. Το Ρίο ντε Τζανέιρο δέχεται αυστηρή κριτική από τη ΔΟΕ για τις καθυστερήσεις στα έργα των Ολυμπιακών αγώνων και ήδη εμφανίστηκε ο πρώτος... εθελοντής που θέλει να απαλλάξει τη Βραζιλία από το βάρος της διοργάνωσης: η Μελβούρνη.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ρόμπερτ Ντόιλ, ήδη, δήλωσε πως η Μελβούρνη είναι έτοιμη να αναλάβει τη φιλοξενία των Ολυμπιακών αγώνων του 2016, ή ακόμη και του Μουντιάλ του 2022, σε περίπτωση που προλάβουν οι πόλεις στις οποίες έχουν ανατεθεί οι δύο διοργανώσεις. Οπως ανέφερε, η Μελβούρνη διαθέτει την απαραίτητη υποδομή.

«Αν το Ρίο δεν είναι έτοιμο, η Μελβούρνη είναι. Μπορούμε να αναλάβουμε ακόμα και το Μουντιάλ που έχει ανατεθεί στο Κατάρ» είπε ο Ντόιλ. Η συγκεκριμένη πόλη της Αυστραλίας έχει προσφερθεί κι άλλη φορά εθελοντικά για να δώσει λύση, όταν είχε δηλώσει έτοιμη να αντικαταστήσει την Αθήνα, στη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Η κατάσταση βέβαια τώρα είναι ακόμη πιο άσχημη, σύμφωνα με τη ΔΟΕ. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Τζον Κόουτς, δήλωσε την Τρίτη ότι το επίπεδο προετοιμασία των Βραζιλιάνων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 είναι το χειρότερο που έχει δει ποτέ. Χειρότερο και από την Αθήνα, όπως είπε.

Βέβαια, η προσφορά της Μελβούρνης είναι σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δοθούν σε άλλη πόλη οι Ολυμπιακοί αγώνες. Κάτι που ξεκαθάρισε και ο Κόουτς στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ