O Tατσόπουλος βάζει τέλος στον πόλεμο με τον Χωμενίδη -Αφορμή η Νίκη - iefimerida.gr

O Tατσόπουλος βάζει τέλος στον πόλεμο με τον Χωμενίδη -Αφορμή η Νίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Yπήρξε μια περίοδος που τα βέλη του Πέτρου Τατσόπουλου προς τον Χρήστο Χωμενίδη -και το αντίστροφο- απασχολούσαν την επικαιρότητα και είχαν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα. Τώρα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας, με μια ανάρτηση στο facebook μιλά για δυσανάλογα βαριές κουβέντες και αναγνωρίζει πως ο Χωμενίδης είναι ένας «από τους πιο απολαυστικούς σύγχρονους συγγραφείς».

Την ευκαιρία αυτή έδωσε η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Χρήστου Χωμενίδη «Νίκη» με πρωταγωνίστρια την μητέρα του συγγραφέα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την οικογένεια της μητέρας του συγγραφέα, η οποία ήταν κόρη του Βασίλη Νεφελούδη, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ την περίοδο του μεσοπολέμου.

O Tατσόπουλος βάζει τέλος στον πόλεμο με τον Χωμενίδη -Αφορμή η Νίκη | iefimerida.gr 0

Γράφει χαρακτηριστικά στο facebook o Πέτρος Τατσόπουλος: «Με τον Χρήστο Χωμενίδη αντάλλαξα στο παρελθόν βαριές κουβέντες -ίσως και δυσανάλογα βαριές σε σχέση με την εκάστοτε αφορμή. Ακόμη όμως και στις "σκοτεινότερες" περιόδους της μακρόχρονης γνωριμίας μας δεν έπαψα να δηλώνω ότι τον θεωρώ ως έναν από τους πιο απολαυστικούς σύγχρονους έλληνες πεζογράφους. Το διαπίστωσα ξανά χτες, ξεφυλλίζοντας σ' ένα βιβλιοπωλείο τη "Νίκη", το φρέσκο του πόνημα, που θα σπεύσω αύριο κιόλας να προμηθευτώ. Καλοτάξιδο, Χρήστο.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ