Μία γυναίκα έχει βάλει τα... γυαλιά στους άνδρες στα τραπέζια του πόκερ -Δύο φορές πρώτη στην Ευρώπη [εικόνες] - iefimerida.gr

Μία γυναίκα έχει βάλει τα... γυαλιά στους άνδρες στα τραπέζια του πόκερ -Δύο φορές πρώτη στην Ευρώπη [εικόνες]

Μία γυναίκα έχει βάλει τα... γυαλιά στους άνδρες στα τραπέζια του πόκερ -Δύο φορ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανδρες γύρω από το τραπέζι, στην ατμόσφαιρα άφθονος καπνός- συνήθως από πούρα- μπόλικο αλκοόλ και ενίοτε βωμολοχίες. Αυτό είναι το στερεότυπο του πόκερ, τουλάχιστον κατά τα κινηματογραφικά πρότυπα. Και υπάρχει και η πραγματικότητα της Βικτόρια Κόρεν Μίτσελ, της γυναίκας που έχει βάλει τα γυαλιά στους άνδρες σε αυτό το παιχνίδι.

Η Βρετανίδα δημοσιογράφος έγραψε ιστορία πρόσφατα, κερδίζοντας για δεύτερη φορά το European Poker Tour. Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς έως τώρα, άνδρας ή γυναίκα. Πέρα από τη δόξα όμως, έφυγε από το τραπέζι του πόκερ με 400.000 λίρες. Η ίδια γελάει όταν θυμάται πώς ξεκίνησαν όλα. Το μόνο που ήθελε ήταν να την... παίζουν τα αγόρια, όταν ήταν μικρή.

Οπως διηγήθηκε στο TIME, όλα ξεκίνησε όταν ήταν περίπου 14 ετών. Ο κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος αδελφός της μαζευόταν με την παρέα του στην κουζίνα του σπιτιού της οικογένειας και έπαιζαν πόκερ. «Πήγαινα σε σχολείο θηλέων και το μόνο ήθελα ήταν να κάνω παρέα με τα αγόρια. Οπότε σκέφτηκα ότι αν μάθαινα πώς να παίζω, θα το πετύχαινα. Μετά όμως το παιχνίδι με συνεπήρε», λέει η Κόρεν Μίτσελ, η οποία ουσιαστικά από τότε δεν σηκώθηκε ποτέ από το τραπέζι του πόκερ.

Δεν άργησε λοιπόν να γίνει και επαγγελματίας του είδους. Η ρεπόρτερ του Observer έγινε το 2006 η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το European Poker Tour, ενώ με τη δεύτερη πρόσφατη νίκη της έγραψε ξανά ιστορία. Πάντως, αν και το παιχνίδι τρώει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο της, παραδέχεται ότι ποτέ δεν τη συντροφεύει ο σύζυγός της σε αυτό. Ο Βρετανός κωμικός Ντέιβιντ Μίτσελ βρίσκει το πόκερ ιδιαίτερα αγχωτική ασχολία. Πέρα από αυτό όμως, όπως λέει η Κόρεν Μίτσελ «ο γάμος είναι σαν μία παρτίδα πόκερ με τον άλλο. Οπότε δεν θα ήταν καλό να το δοκιμάσουμε και σε ένα τραπέζι, κυριολεκτικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ