Aνδρέας Παπαδόπουλος: Οι ευρωεκλογές είναι η αφετηρία για πρωτοβουλίες στην κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Aνδρέας Παπαδόπουλος: Οι ευρωεκλογές είναι η αφετηρία για πρωτοβουλίες στην κεντροαριστερά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, αφού φιλοδοξεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο.

Σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο υποψήφιος ευρωβουλευτής παραδέχεται ότι ο πήχυς της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές έχει κατέβει.

«Εκ των πραγμάτων ο πήχης έχει κατέβει. Ο ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή για τη ΔΗΜΑΡ, με βάση και τις δημοσκοπήσεις, είναι η εκλογή τουλάχιστον ενός ευρωβουλευτή. Από κει και πέρα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα είναι οτιδήποτε πλησιάζει το ποσοστό των εθνικών εκλογών, ήτοι το 6,23%», αναφέρει.

Πρωτοβουλίες για την κεντροαριστερά
Για την επόμενη ημέρα στον χώρο της κεντροαριστεράς ο Ανδρέας Παπαδόπουλος εκτιμά ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνταξή του. Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην Ελιά, αλλά ο στόχος ναυάγησε μετά την κατηγορηματική άρνηση του Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει στο εγχείρημα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Καταρχάς ο κόσμος έχει κουραστεί να συζητάμε για το χώρο και όχι για τη χώρα. Επιπλέον, δεν μπορεί να ζήσουμε μια επανάληψη όσων έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται είναι γενναίες πρωτοβουλίες, τις οποίες η ΔΗΜΑΡ έχει το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα να αναλάβει. Κατά τη γνώμη μου, εκτός από το πλεονέκτημα, έχει και την υποχρέωση να το πράξει» δηλώνει στην συνέντευξή του.

Οχι στις πρόωρες εκλογές, η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας
Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και να εκλέξει πρόεδρο της Βουλής από την υπάρχουσα Βουλή ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Φωτογραφίζει», μάλιστα, ως τον ιδανικό υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φώτη Κουβέλη.
«Θα ήθελα ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει τα χαρακτηριστικά του κ. Κουβέλη: κρυστάλλινη διαδρομή, ήθος, κοινωνικές ευαισθησίες, ευρύτερη αποδοχή. Επιπλέον πιστεύω ότι ήρθε η ώρα ο επόμενος Πρόεδρος να προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.
...Πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή η Βουλή. Ούτε η χώρα έχει ανάγκη από εκλογές, ούτε η κοινωνία επιθυμεί εκλογές και, για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε και κανένα κόμμα επιθυμεί εκλογές. Αλλαγές και διορθώσεις στην ασκούμενη πολιτική απαιτούνται, με το βλέμμα στραμμένο στους ανέργους, στους ανθρώπους που βιώνουν τη φτώχεια» αναφέρει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ