Ανταλλαγή των συντρόφων τους με τους διεθνείς παρατηρητές που κρατούν ομήρους ζητούν οι αντάρτες της Ανατολικής Ουκρανίας - iefimerida.gr

Ανταλλαγή των συντρόφων τους με τους διεθνείς παρατηρητές που κρατούν ομήρους ζητούν οι αντάρτες της Ανατολικής Ουκρανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε ανταλλαγή κρατουμένων δηλώνουν οι αντάρτες στην Ανατολική Ουκρανία. Ζητούν να ανταλλάξουν τους συντρόφους τους, που κρατούνται από τις ουκρανικές αρχές, με μια ομάδα διεθνών παρατηρητών που κρατούν ομήρους.

«Η χούντα του Κιέβου έχει τους συναδέλφους και συντρόφους μας γι' αυτό, αν υπάρχει δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι για μια ανταλλαγή», δήλωσε Βιατσεσλάβ Πονομαριόρ, αρχηγός των ανταρτών και ντε φάκτο δήμαρχος του Σλαβιάνσκ. Όπως υποστήριξε η κατάσταση των μελών της αποστολής των παρατηρητών είναι εντάξει. «Ένας από τους στρατιώτες πάσχει από διαβήτη, αλλά η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή, παίρνει χάπια. Υπάρχει φάρμακο, υπάρχει φαγητό», διευκρίνισε ο Πονομαριόφ.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του για να συζητήσει την απελευθέρωση των παρατηρητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ