Περίεργη ανακοίνωση του υποψηφίου Νικολόπουλου που δεν ήθελε να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ για ιδεολογικούς λόγους - iefimerida.gr

Περίεργη ανακοίνωση του υποψηφίου Νικολόπουλου που δεν ήθελε να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ για ιδεολογικούς λόγους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άφωνοι έμειναν οι πολιτικοί συντάκτες όταν πήραν στα χέρια τους ανακοίνωση του συνταγματολόγου Ηλία Νικολόπουλου, που έλεγε ότι δεν επιθυμεί να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διαφωνεί με τον καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλο σχετικά με το θέμα της Θράκης και της μειονότητας.

Στην ανακοίνωση ο Ηλίας Νικολόπουλος έλεγε:

«Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου:

1) Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης , η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και

2) Δεδομένου ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι αφ' ενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων ευρωπαίων εργαζομένων για την κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και αφ' ετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη ακύρωση των Μνημονίων και καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.

3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:

Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια».

Νέα δήλωση που χαρακτηρίζει την παραπάνω δήλωση «εσωτερική επιστολή»

Και αφού η δήλωσή του ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του έκανε το γύρο του διαδικτύου, ο Ηλίας Νικολόπουλος προχώρησε σε νέα ανακοίνωση «διευκρινιστικού χαρακτήρα», αφού η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ τελικά επικύρωσε την υποψηφιότητά του.

Στη νέα δήλωσή του αναφέρει:

«Τα γνωστά κέντρα «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα. Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη».

Η διαδρομή της «πρώτης» δήλωσης

Η «εσωτερική» αυτή επιστολή του κ. Νικολόπουλου απεστάλη από το γραφείο τύπου του ΔΗΚΚΙ προφανώς... κατά λάθος στους πολιτικούς συντάκτες, την ώρα που συνεδρίαζε εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και επικύρωνε την υποψηφιότητά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ