Οι κραυγές που στοιχειώνουν -Η εικόνα που δεν μπορεί να ξεχάσει ψαράς που βοήθησε στη διάσωση παιδιών από το ναυάγιο - iefimerida.gr

Οι κραυγές που στοιχειώνουν -Η εικόνα που δεν μπορεί να ξεχάσει ψαράς που βοήθησε στη διάσωση παιδιών από το ναυάγιο

Οι κραυγές που στοιχειώνουν -Η εικόνα που δεν μπορεί να ξεχάσει ψαράς που βοήθησ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν πέφτει για να κοιμηθεί, δεν μπορεί να ηρεμήσει. Μόλις κλείσει τα μάτια του, βλέπει μπροστά του δεκάδες νεκρούς και ακούει τις σπαρακτικές κραυγές όσων καλούσαν σε βοήθεια, ενώ το Sewol βυθιζόταν προκαλώντας την απίστευτη ναυτική τραγωδία στη Νότια Κορέα. Ο Κιμ Χιουν-χο είναι ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή.

Ο ψαράς ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να βοηθήσουν, φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας με τη βάρκα του. Εβγαλε περίπου 25 ανθρώπους από τα παγωμένα νερά. Αλλά δεν νιώθει καμία υπερηφάνεια για αυτό, παρά μόνο συντριβή και πόνο για εκείνους που δεν κατάφερε να βοηθήσει.

«Ηταν κόλαση. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι και οι βάρκες δεν ήταν αρκετές. Άνθρωποι στο νερό, που ζητούσαν βοήθεια, ενώ το πλοίο βυθιζόταν γρήγορα», είπε μιλώντας στο CNN. Εβλεπε επιβάτες παγιδευμένους στο εσωτερικό, ενώ το φέρι χανόταν από τα μάτια του λίγα μέτρα πιο πέρα. Και μετά άκουσε στην τηλεόραση πόσοι άνθρωποι είχαν παγιδευτεί μέσα σε αυτό.

Μέχρι τώρα, οι δύτες έχουν ανασύρει 187 σορούς, ενώ ακόμη αγνοούνται 115 άνθρωποι. Πατέρας δύο παιδιών ο ίδιος, δεν μπορεί να ξεπεράσει την εικόνα των γονιών που κλαίνε στην ακτή για όσους εκείνος δεν κατάφερε να σώσει. Από τότε προσπάθησε να ψαρέψει ξανά. Αλλά, όπως λέει, δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος άνθρωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ