Νέο «χτύπημα» για τους συγγενείς των θυμάτων στη Ν. Κορέα -Μπέρδεψαν τις σορούς και τις έδωσαν σε λάθος οικογένειες - iefimerida.gr

Νέο «χτύπημα» για τους συγγενείς των θυμάτων στη Ν. Κορέα -Μπέρδεψαν τις σορούς και τις έδωσαν σε λάθος οικογένειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με ένα νέο τραγικό λάθος βρέθηκαν για άλλη μία φορά οι συγγενείς των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα. Οπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία παρέλαβαν λάθος σορούς, μετά από ένα μπέρδεμα που έχει προκαλέσει οργή.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Σεούλ παραδέχθηκε το τραγικό λάθος, υποστηρίζοντας ότι «κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν εσφαλμένα σε λάθος οικογένειες». Οπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η ανακάλυψη έγινε στα γραφεία κηδειών.

Μετά από αυτό το φρικτό λάθος, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από εδώ και στο εξής θα γίνεται λήψη δείγματος DNA, ενώ στις αναγνωρίσεις θα ταυτοποιούνται δακτυλικά αποτυπώματα και οδοντιατρικά αρχεία. Στη συνέχεια, αφού γίνει η ταυτοποίηση θα δίνεται εντολή για τη μεταφορά της σορού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ