Σε Μόσχα και Μαδρίτη χτυπάει η καρδιά του μπάσκετ: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή - iefimerida.gr

Σε Μόσχα και Μαδρίτη χτυπάει η καρδιά του μπάσκετ: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή

Σε Μόσχα και Μαδρίτη χτυπάει η καρδιά του μπάσκετ: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα... καλά τους φοράνε για ακόμη έναν αγώνα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι κάτοιχοι των τελευταίων τριών τροπαίων της Ευρωλίγκα, με στόχο τη μεγάλη ανατροπή απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου.Μόλις επισημοποιήθηκαν τα ζευγάρια των προημιτελικών λίγοι έδιναν ελπίδες στους «αιώνιους» για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, καθώς, θα αντιμετώπιζαν τις δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη για φέτος, ενώ μετά τις ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια σχεδόν όλοι τους είχαν ξεγραμμένους.

Ωστόσο, «πράσινοι» και «κόκκινοι» έχουν πολύ βαριές φανέλες, ισοφάρισαν τις σειρές και καλούνται σήμερα να κάνουν αυτό που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα, να κάνουν το 2-0 2-3 και να πάρουν την πρόκριση.

Πρώτος στη μάχη ο Παναθηναϊκός

Την πρώτη μάχη θα δώσει ο Παναθηναϊκός, στις 19.00 ώρα Ελλάδας στην Μόσχα, με την ελπίδα πως η άμυνά του θα λειτουργήσει για ακόμη μια φορά άψογα και η επίθεση θα βελτιωθεί όσο χρειάζεται για να λυγίσει την «αρκούδα».
Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη γέμισαν αυτοπεποίθηση και ξέρουν πλέον ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τους ακριβοπληρωμένους σταρ της ΤΣΣΚΑ, ενώ και η προϊστορία «δείχνει» Παναθηναϊκό.
Στους τελευταίους δύο τελικούς που το τριφύλλι βρήκε απέναντί του τους Ρώσους τους κέρδισε και το σημερινό παιχνίδι είναι πραγματικός «τελικός».

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, η καταπόνηση είναι δεδομένη, όπως, όμως, και η θέληση.

Με το βλέμμα στο Μιλάνο και ο Ολυμπιακός

Λίγο αργότερα, στις 22.00 ώρα Ελλάδας, ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα κοντράρει για ακόμη μια φορά την σούπερ Ρεάλ αποφασισμένος να αποδείξει στους υπερόπτες Ισπανούς ότι δεν παραδίδει έτσι εύκολα τα σκήπτρα του.

Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της «βασίλισσας» διάλεξαν ξεκάθαρα να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και μπορεί να το πληρώσουν, καθώς, βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο κάζο, μιας και αποτυχία πρόκρισης στο φάιναλ φορ θα σημάνει και ακόμη μια καζούρα για μια από τις πιο ακριβές ομάδες της Ευρωλίγκα.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες, έδειξαν και κυρίως πίστεψαν, ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Ρούντι, Σέρχιο,Γιούλ, Μίροτιτς και τους υπόλοιπους και απειλούν, πλέον, ξεκάθαρα τη Ρεάλ με αποκλεισμό μέσα στην έδρα της.

Οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν πάνοπλοι, καθώς, ο Στράτος Περπέρογλου που έλειψε πολύ από τα προηγούμενα ματς, είναι έτοιμος και θα αποτελέσει ακόμη ένα πολύτιμο όπλο στη φαρέτρα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ήδη τα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία κατακεραυνώνουν τη Ρεάλ επειδή διάλεξε Ολυμπιακό στις διασταυρώσεις και, πλέον, το άγχος και η πίεση είναι στα δικά τους πόδια. Ενα εντυπωσιακό στοιχεία για την κρισιμότητα του αγώνα είναι πως η διοίκηση της ομάδας διέθεσε 15.000 μαγικά χαρτάκια για το σημερινό παιχνίδι, αλλά, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ξεπέρασαν τις 150.000.

Εφόσον οι «αιώνιοι» κάνουν τον... άθλο τους, πάνε στο Μιλάνο με την όρεξη ανοιχτή και, πλέον ,μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ