Ο Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα Ελλάδος - iefimerida.gr

Ο Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, στις 10 Απριλίου, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην οδό Αμερικής προκαλώντας πολλές ζημιές.Ουσιαστικά, η ανάληψη ευθύνης επιβεβαιώνει όλους τους φόβους που εξέφραζε τον τελευταίο καιρό η ΕΛΑΣ, πως επίκειται επαναδραστηριοποίηση του Μαζιώτη στο αντάρτικο πόλεων και αναβίωση του ΕΑ.

Στο κείμενο της προκήρυξης, που δημοσιεύθηκε, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο ΕΑ τονίζει ότι στόχος της επίθεσης ήταν η Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά η οργάνωση κρίνει ακόμη πιο επιτυχημένο το χτύπημα από τη στιγμή που έπαθαν ζημιές και άλλες παρακείμενες τράπεζες και κτίρια.

Τονίζεται ακόμη ότι η ημερομηνία της επίθεσης επιλέχθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα την ημέρα που η Ελλάδα βγήκε ξανά στις αγορές, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζεται «αρχιτρομοκράτισσα».

«H επίθεση πραγματοποιήθηκε τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την "επιτυχία της εξάρθρωσης και η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει» σημειώνεται στο κείμενο.

Τέλος, το κείμενο, καλεί τις υπόλοιπες ομάδες σε διάλογο για «μια επαναστατική πλατφόρμα και την δημιουργία ενός επαναστατικού αντικαπιταλιστικού κινήματος».

Διαβάστε όλη την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ