Ο Πούτιν τώρα και σε νόμισμα -Συλλεκτική σειρά για την προσάρτηση της Κριμαίας - iefimerida.gr

Ο Πούτιν τώρα και σε νόμισμα -Συλλεκτική σειρά για την προσάρτηση της Κριμαίας

Ο Πούτιν τώρα και σε νόμισμα! Συλλεκτική σειρά για την προσάρτηση της Κριμαίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συλλεκτικά νομίσματα με τη μορφή του Βλαντιμίρ Πούτιν για να γιορτάσει την προσάρτηση της Κριμαίας, τυπώνει η Ρωσία. Τα ασημένια νομίσματα απεικονίζουν στη μία πλευρά τον ρώσο πρόεδρο και στην άλλη τη χερσόνησο της Κριμαίας και θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένη σειρά που θα περιλαμβάνει μόνο 500 κομμάτια.

«Ο Πούτιν, φέρνοντας την Κριμαία πίσω στην πατρίδα, αποδεικνύει ότι διαθέτει σπουδαίες στρατηγικές και πολιτικές ικανότητες», λέει στην εφημερίδα της Μόσχας Komsomolskaya Pravda ο Βλαντιμίρ Βαζιουχίν, ο διευθυντής του εργοστασίου που τυπώνει τα νομίσματα. Τα νομίσματα αυτά δεν θα λειτουργήσουν ως παραδοσιακό μέσο ανταλλαγής, αλλά θα έχουν καθαρά αναμνηστικό χαρακτήρα. Αρκετά από αυτά θα βγουν στο εμπόριο, αν και δεν έχουν κοστολογηθεί ακόμα.

Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τον προπαγανδιστικό ρόλο τους, η σειρά θα φέρει τον τίτλο «o συλλέκτης όλων των ρωσικών γαιών». Ο τίτλος αυτός είχε αποδοθεί στον τσάρο Ιβάν τον Τρίτο, τον επονομαζόμενο «Ιβάν τον Μέγα», γιατί επί της βασιλείας του η ρωσική αυτοκρατορία πραγματοποίησε πολλούς κατακτητικούς πολέμους και επέκτεινε σημαντικά τα σύνορά της.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο Πούτιν φιλοδοξεί να βαδίσει στα χνάρια του θρυλικού τσάρου. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η μορφή του κυκλοφορεί σε νόμισμα. Από ειρωνία της τύχης μάλιστα, δεν κυκλοφόρησε στη Ρωσία, αλλά στην Ουκρανία το 2006! Η χώρα γιόρταζε τότε τα 10 χρόνια από την έκδοση του εθνικού της νομίσματος, της γρίβνια και ήθελε να τιμήσει την πρώην «μητέρα Ρωσία» αποτυπώνοντας τον πρόεδρό της σε ένα συλλεκτικό κέρμα στολισμένο με πολύτιμα πετράδια που κόστιζε 500 δολάρια! Εχει ο καιρός γυρίσματα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ