«Mε τα χέρια μας στα σκοτεινά νερά, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα νεκρά σώματα των παιδιών» -Μαρτυρίες δυτών στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας - iefimerida.gr

«Mε τα χέρια μας στα σκοτεινά νερά, προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα νεκρά σώματα των παιδιών» -Μαρτυρίες δυτών στο ναυάγιο της Νοτίου Κορέας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των εκατοντάδων δυτών που εδώ και μέρες βουτούν στα παγωμένα σκοτεινά νερά της θάλασσας, που έγινε τάφος για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, στη θάλασσα της Νοτίου Κορέας.
Μιλώντας στο Reuters, περιέγραψαν τις σκηνές αυτές μέσα στα σκοτεινά παγωμένα νερά, όπου βούλιαξε το πλοίο. Ψάχνουν με τα χέρια, ψηλαφούν για να καταλάβουν αν έχουν αγγίξει ένα ακόμα νεκρό σώμα επιβάτη ή μαθητή. Μπορούν να δουν μόνο λίγα εκατοστά μπροστά τους, μέσα στα συντρίμμια του πλοίου. Απλώνουν τα χέρι και η καρδιά τους σχίζεται όταν νιώθουν ότι αγγίζουν το σώμα ενός παιδιού. «Εχουμε εκπαιδευτεί σε εχθρικά περιβάλλοντα, αλλά είναι δύσκολο να είσαι γενναίος σε αυτ τις συνθήκες» δήλωσε στο Reuters o δύτης Hwang Dae-sik, ενώ ήδη έχουν γίνει οι κηδείες 25 μαθητών.


Εντωμεταξύ οι διωκτικές αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι του επικεφαλής της οικογένειας πλοιοκτητών της Chonghaejin Marine Co. Ltd στην οποία ανήκε το Sewol. Επίσης έκαναν έφοδο στο σπίτι του γιου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ