Αυστριακή εφημερίδα εκθειάζει την Ηπειρο των «τεμπέληδων χρεοκοπημένων Ελλήνων» - iefimerida.gr

Αυστριακή εφημερίδα εκθειάζει την Ηπειρο των «τεμπέληδων χρεοκοπημένων Ελλήνων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοσίευμα για την «ανέγγιχτη Δύση της Ελλάδας» φιλοξενεί αυστριακή εφημερίδα, εκθειάζοντας τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, ενώ παράλληλα καυτηριάζει τις ανθελληνικές προκαταλήψεις των ΜΜΕ, καθώς οι «τεμπέληδες, χρεοκοπημένοι Έλληνες κατόρθωσαν να κατασκευάσουν την Εγνατία».


«Στην Ήπειρο ο φίλος της Ελλάδας θα ανταμειφθεί με φυσικούς παραδείσους, ονειρώδεις ακτές και πλούσιες πολιτιστικές προσφορές» γράφει η εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν», επισημαίνοντας ότι εκεί βρίσκεται η πλουσιότερη σε δάσος και νερό, οροσειρά της Ελλάδας με το δεύτερο υψηλότερο βουνό της, το Σμόλικα και την κορυφή του στα 2.637 μέτρα, στο οποίο το ύψος του χιονιού φθάνει το χειμώνα τα πέντε μέτρα.

Παρ' όλη την άγρια φύση με τις τεράστιες χαράδρες, «οι τεμπέληδες, χρεοκοπημένοι Έλληνες» - όπως αναφέρει το άρθρο - κατόρθωσαν να κατασκευάσουν τον αυτοκινητόδρομο Εγνατία που μέσα από τις μακρές σήραγγες και τις υψηλές γέφυρες του, δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εξερευνήσει πλέον με άνεση τις μακρινές περιοχές ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος και στο Αιγαίο, σημειώνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ανθελληνικές προκαταλήψεις των ΜΜΕ τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή της Πάργας, «του τουριστικού Αλφα και Ωμέγα της περιοχής», που περιβάλλεται από «ονειρώδεις κόλπους» και όπου «ο καθένας θα βρει έναν αγαπημένο τόπο», της θέας που έχει κανείς στα νησιά Πάξος, Κέρκυρα και Λευκάδα, όπως επίσης και των σπηλαίων, των μαγευτικών παραλιών, των γεφυριών με ιστορία αιώνων, αλλά και της προσφοράς σε φρούτα, παραδοσιακά φαγητά και γλυκά.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως 46 χωριά και πόλεις της Ηπείρου έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, για τη μοναδική τους αρχιτεκτονική και το φυσικό τους κάλλος, για τις θαυμαστά συντηρημένες εκκλησίες, τις γέφυρες, τα πλατάνια ηλικίας 3.000 ετών, που ως σύνολο αποτελούν μια φύση και μια αρχιτεκτονική χωρίς προηγούμενο.

Διεξοδική αναφορά γίνεται στο Μέτσοβο, στην ιστορία του και στο γνωστότερο πολιτικό του, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, την πολιτική σταδιοδρομία και την προσφορά του, όπως επίσης στην Άρτα και το γεφύρι της, καθώς και στον Αχέροντα, για τον οποίο υπάρχουν στο δημοσίευμα παραπομπές στην ελληνική μυθολογία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ