Η σκοτεινή πλευρά των bitcoins στα χέρια παιδεραστών -Πώς διακινούσαν στο Διαδίκτυο αρρωστημένα βίντεο με παιδιά - iefimerida.gr

Η σκοτεινή πλευρά των bitcoins στα χέρια παιδεραστών -Πώς διακινούσαν στο Διαδίκτυο αρρωστημένα βίντεο με παιδιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πως παιδεραστές διακινούν μέσω του Διαδικτύου αρρωστημένα βίντεο με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά έφερε στο φως της δημοσιότητας ο διευθυντής της Europol. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Rob Wainwright, οι παιδεραστές χρησιμοποιούν τα bitcoins, γνωστά ως ψηφιακά χρήματα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος οι Αρχές είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουν τα ίχνη τους, καθώς «όλα γίνονται σε απευθείας σύνδεση».

Σύμφωνα με η independent.co.uk, το Σκοτεινό Διαδίκτυο επιτρέπει σε άτομα να παρανομούν, κάτω από την «ομπρέλα» της μυστικότητας και χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους.

«Χρυσές» δουλειές με bitcoins αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη μυστική ιστοσελίδα Silk Road, η οποία λειτουργούσε στο λαθραίο δίκτυο Tor και εμπορευόταν ποινικά κολάσιμα αγαθά μέσω του ψηφιακού χρήματος bitcoin. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξασφάλιζε την απόλυτη ανωνυμία στους χρήστες της. Οι online αγορές γινόντουσαν αποκλειστικά με bitcoins.

Η ιστοσελίδα συγκέντρωσε έσοδα κάπου 9,5 εκατομμυρίων bitcoins, ή 1,2 δισ. δολάρια σε πραγματικό χρήμα, χαρίζοντας προμήθεια 80 εκατομμυρίων δολαρίων στον ιδιοκτήτη της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ