Εμπόδια συναντά η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να επεκτείνει το πρόγραμμα ανταλλαγής κατά 4 χρόνια, έτσι ώστε το καθαρό όφελος να διαμορφωθεί στα 135 δισ ευρώ αντί των 106 δισ ευρώ, που προβλέπει το αρχικό σχέδιο. Πέρα από την έως τώρα συμμετοχή, που σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης στο DOW JONES, περιορίζεται στα 65 δισ ευρώ- με τον επικεφαλής του IIF να δηλώνει ωστόσο αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων- προβληματισμό προκαλεί ότι ήδη κάποιες τράπεζες δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετες στην επέκταση του προγράμματος.
Με δηλώσεις του στη L' ECHO, ο Βέλγος Κεντρικός Τραπεζίτης έβαλε ουσιαστικά "πάγο" στις συζητήσεις, τουλάχιστον όσον αφορά στη συμμετοχή των βελγικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών, τονίζοντας ότι "θα περιοριστούμε στις επιλογές που βρίσκονταν στο τραπέζι" και συμπληρώνοντας ορθά- κοφτά ότι τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2020 δεν θα συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συζητήσεων τουλάχιστον με τις βελγικές τράπεζες.
Η έκθεση των Βέλγων στο ελληνικό Χρέος μόνο ως ευκαταφρόνητη δεν μπορεί να θεωρηθεί και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο, για το αν η στάση των Βέλγων επηρεάσει κι άλλους συνομιλητές. Η DEXIA, που έχει και τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα, είχε συνολική έκθεση 4,27 δισ ευρώ, η AGEAS η μεγαλύτερη εταιρία ασφαλειών ζωής έχει 1,83 δισ ευρώ, ενώ η KBC υπολογίζεται ότι στη κατοχή της ελληνικά ομόλογα αξίας 600 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι τρεις μεγαλύτεροι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί του Βελγίου έχουν συνολικά έκθεση περίπου 7 δισ ευρώ στο ελληνικό Χρέος...