Οι καλοκαιρινές διακοπές του Γ. Παπανδρέου - iefimerida.gr

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Γ. Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε φέτος να κάνει μικρά διαλείμματα διακοπών από την Αθήνα, τα οποία ξεκίνησαν από τις αρχές Αυγούστου. Οι προορισμοί όμως άλλαξαν, σε σχέση με πέρυσι, και πολλοί είπαν πως οι προτιμίσεις του είχαν πολιτικά κριτήρια και έστειλαν μηνύματα προς όλες τις πλευρές. Από την Σέριφο στη Σκιάθο.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν επέλεξε ως πρώτο προορισμό την Σέριφο, το νησί, στο οποίο διατηρεί εξοχική κατοικία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας εκτός πλάνων διακοπών την Πάρο, τη γενέτειρα του Γιάννη Ραγκούση, με τον οποίο είχε περάσει πέρυσι τις διακοπές του. Βέβαια εκεί που δεν υπήρξε η παραμικρή απόκλιση ήταν ότι στις αποσκευές του είχε το κανό και το ποδήλατο, προκαλώντας πονοκέφαλο στο λιμενικό - το καλοκαίρι του 2009 είχε χαθεί για λίγο με το κανό και σήμανε συναγερμός για να τον βρούν-, αλλά και στους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Από την άλλη αν και ο πρωθυπουργός επέλεξε να μετακινηθεί με τα πλοία της γραμμής και όχι με το ελικόπτερο, όπως συνηθίζει, φαίνεται πως δεν συγκίνησε κανένα, αντίθετα δεν ήταν λίγοι οι επιβάτες που ενοχλήθηκαν από την παρουσία της προσωπικής του φρουράς. Ωστόσο ακόμα και αυτό περνάει στα ψιλά γράμματα, καθώς εκείνο που όλοι του καταλογίζουν ειναι πως την ώρα που οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν άρον άρον από τις διακοπές του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχίζει τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις και έχει προγραμματίσει για τις 16 Αυγούστου την πλήρη ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα μετά τη Σέριφο επισκεύθηκαν τη Σκιάθο, όπου διέμειναν στο ξενοδοχείο Skiathos Princess. Στο νησί του Παπαδιαμάντη όμως αποκλείστηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν την προηγούμενη Πέμπτη για την κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή.

Υπενθυμίζεται βέβαια πως ο Γ.Παπανδρέου είχε πει στους υπουργούς ότι φέτος δεν θα υπάρξουν διακοπές για κανένα, κάτι που τα στελέχη πρώτης γραμμής της κυβέρνησης ακολούθησαν και δεν απομακρυνθούν πολύ από την πρωτεύουσα. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος έλειψε μόνο το τριήμερο της Παναγίας και ο Ηλίας Μόσιαλος έκανε καθημερινά τη διαδρομή Αθήνα - Σούνιο.

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διαβουλεύσεις και οι προετοιμασίες για τη ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ