Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων με μία ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων με μία ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αλλαγές στο δημόσιο σε μισθούς, μετατάξεις, εφεδρείες, νέο βαθμολόγιο, σύστημα αξιολόγησης, η ύφεση της οικονομίας - συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Εξετάσεις κάθε χρόνο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλοι οι υπάλληλοι θα επανακαταταχθούν με βάση το νέο βαθμολόγιο, ενώ προβλέπεται ένα "σκληρό" και πολύπλοκο σύστημα αξιολόγησης. Θα βαθμολογούνται για απόδοση και εξυπηρέτηση κοινού. Από τη βαθμολογία θα εξαρτώνται μισθός και υπηρεσιακή εξέλιξη. Εκτός πειθαρχικών συμβουλίων οι συνδικαλιστές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πιστεύοντας σε έναν ανύπαρκτο Θεό!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Ολλανδός κληρικός Κλας Χερντρικασε αναστατώνει με τις δοξασίες του τις Εκκλησίες του Προτεσταντισμού αλλά και ανοίγει την όρεξη για τις γνωστές υλοποιήσεις αθεϊσμού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Δημόσιο: οι μεγάλες ανατροπές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Στον αέρα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Οι ρυθμίσεις για μισθούς, μετατάξεις, εφεδρείες. Έρχεται θερμός Σεπτέμβρης. Μειωμένες οι αποδοχές. Ανοίγει ο ασκός των απολύσεων.Πως θα γίνεται η βαθμολόγηση και η μοριοδότηση".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σφίγγει ο κλοιός της ύφεσης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο 7,5% το πρώτο εξάμηνο φέτος η ύφεση, στον αέρα το Μεσοπρόθεσμο. Η ανεργία καλπάζει, πρόβλεψη για 1 εκατομ. ανέργους το φθινόπωρο με τα λουκέτα και τις απολύσεις συμβασιούχων. Η διεθνής αναταραχή από το δημόσιο χρέος επιβεβαιώνει ότι η κρίση είναι συστημική".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "εντείνονται οι διεργασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκαλεί η κρίση χρέους, σε όλη την Ευρώπη. Η απόφαση για την έκτακτη συνάντηση της κ.Άγκελα Μέρκελ με τον κ.Νικολά Σαρκοζί μεθαύριο Τρίτη στο Παρίσι ελήφθη υπό τη σκιά των τελευταίων εξελίξεων που έφεραν την Ιταλία και την Ισπανία πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και τη Γαλλία να τελεί εν αναμονή επίθεσης από τις αγορές".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πόσο θα πληρώσουμε την περαίωση Νο2".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βρείτε με βάση το τζίρο της επιχείρησής σας τα λεφτά που θα δώσετε στην εφορία για να κλείσετε τα βιβλία. Ποιό είναι το ποσό της προκαταβολής και σε πόσες δόσεις έχετε το δικαίωμα να εξοφλήσετε την οφειλή σας".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Λιποτακτούν με εκλογές πριν καταρρεύσει ολοκληρωτικά το σύστημα και ξεσηκωθεί ο κόσμος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση σ'όλα τα μέτωπα της δημόσιας ζωής με την κυβέρνηση να εμφανίζεται σε απόλυτη αδυναμία να παράγει πολιτική εγκλωβισμένη στην κυριολεξία στις συνταγές της τρόικας που όπως όλα δείχνουν έριξαν τη χώρα στα βράχια.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενιαίο πεινολόγιο με μειώσεις εως 50%".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "δραματική θα είναι η οικονομική αφαίμαξη των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα γίνει τον Σεπτέμβριο με τη συνδρομή της task force της Κομισιόν. Υπολογίζεται ότι θα έχουν απώλειες 50% οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών 40% στο Ανάπτυξης, 30% στο Εσωτερικών".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η δράση του ΚΚΕ εγγύηση στην αναμέτρηση με την εξουσία των μονοπωλίων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου απεργάζονται νέα εργαλεία, όπως την "οικονομική διακυβέρνηση" για να κάνουν ακόμα πιο επιθετική την πολιτική τους σε βάρος των λαών".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Εξαγορά χρόνου ασφάλισης για συνταξιοδότηση από το 2011".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θέματα όπως η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων, η προστασία της μητρότητας καθώς και διευκρινίσεις και παραδείγματα για την αναγνώριση και εξαγορά χρόνων ασφάλισης περιλαμβάνουν εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας που υπέγραψε χθες ο Γ.Κουτρουμάνης".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Πτωχεύουν 60 εταιρείες την ημέρα. Βυθιζόμαστε ανεξάρτητα από τη διεθνή κρίση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "4.000 επιχειρήσεις σε 3 μήνες ζήτησαν να μπουν στην πτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99. Αδυνατούν να πληρώσουν τους τόκους στις τράπεζες και τους φόρους στο κράτος. Ακόμη τίποτε για την ανάπτυξη παρά τις εξαγγελίες, ενώ έρχονται χειρότερα".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Αίρονται τα εμπόδια για απολύσεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ένα βήμα πριν την υλοποίηση απολύσεων στο Δημόσιο τομέα βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αυθάδεια που έδειξε και την περασμένη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ δια του προέδρου της Σπύρου Παπασπύρου".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Φέρτε πίσω τα λεφτά. Στηρίξτε τις επενδύσεις όπως οι Ιταλοί".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση καλεί τους έλληνες επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ιταλών συναδέλφων τους που βγήκαν μπροστά για να βοηθήσουν τη χώρα τους αγοράζοντας ομόλογα".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Μας εκβιάζουν για 600 τόνους χρυσού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η Ελλάδα είναι πλούσια και τη θέλουν φτηνά. Ο Βενιζέλος φοβάται "ελληνικό" Λονδίνο και "καυτό Φθινόπωρο".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Η μυστική σύσκεψη για παραίτηση από τα 12 μίλια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ήταν έτοιμοι να υπογράψουν Σημίτης και Γιώργος... Έγινε στο Μαξίμου 10 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2003. Και κρυφή συνάντηση στη Ρώμη με συμμετοχή Ροζάκη και Παμπούκη. Για ιστορική ευκαιρία και ιστορικό βήμα μιλούσαν τότε πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών!"

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Η πυραμίδα που έστησε η κυβέρνηση μέσω των ... "πράσινων" ΜΚΟ για 55.000 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα πρόσωπα κλειδιά της Ιπποκράτους που έτρεξαν τα προγράμματα απασχόλησης με ελεγχόμενες ΜΚΟ. Έρχονται ενστάσεις για τη νομιμότητα των προσλήψεων και προσφυγές στην ΕΕ για τους πολιτικούς- μεσάζοντες".

Realnews: "Όλα στον αέρα!. Αμφισβητείται η απόφαση των Βρυξελλών για την Ελλάδα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπό αίρεση η συμφωνία τη χώρα μας. Απαιτείται νέα σημαντική αύξηση κεφαλαίων του μηχανισμού στήριξης, ιδίως μετά την κρίση στη Γαλλία. Οι Γερμανοί προτείνουν να δημιουργηθεί υπερόργανο ελέγχου όλων των εθνικών οικονομιών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Γόρδιος δεσμός η άσκηση της οικονομικής πολιτικής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωπη με σημαντική αύξηση του βαθμού δυσκολίας άσκησης της οικονομικής πολιτικής βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνθήκες βαθύτερης ύφεσης (μετά τη μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προιόντος κατά 6,9% στο δεύτερο τρίμηνο εφέτος) αλλά και να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα στο εξωτερικό περιβάλλον.

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα stress tests της τρόικας".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "πρόσθετα προβλήματα η υστέρηση των εσόδων και η βαθύτερη ύφεση. Καταργήσεις φορέων, ενιαίο μισθολόγιο, αποκρατικοποιήσεις, φορολογικό καθεστώς, ασφαλιστικό και σύστημα υγείας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ