Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Ολάντ μετά από αποκαλύψεις για την επαγγελματική του δραστηριότητα - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Ολάντ μετά από αποκαλύψεις για την επαγγελματική του δραστηριότητα

Παραιτείται σύμβουλος του Φρανσουά Ολάντ ύστερα την αποκάλυψη για χρηματισμό του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του υπέβαλε στενός σύμβουλος του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ μετά την αποκάλυψη ότι είχε χρηματιστεί από μεγάλη φαρμακευτική εταιρία. Ο Ακιλινό Μορέλ, 51 ετών, ένας από τους βασικότερους συνεργάτες του Ολάντ και συγγραφέας πολλών ομιλιών του, αρνήθηκε τις σχέσεις του με τη φαρμακοβιομηχανία, εγκατέλειψε ωστόσο τη θέση του για να μην αφήσει αιχμές για τυχόν «ασυμβίβαστο».

Χθες, ο γαλλικός διαδικτυακός τόπος Mediapart έβγαλε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Μορέλ το 2007 έλαβε 12.500 ευρώ από τη δανέζικη εταιρία φαρμάκων Lundbeck για τις υπηρεσίες που της είχε προσφέρει ως σύμβουλος. Την ίδια εποχή όμως, ήταν εργαζόταν στη Γενική Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων (IGAS), ένα οργανισμό ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε ως καθήκον να ελέγχει τη δράση των φαρμακοβιομηχανιών προς όφελος των πολιτών.

«Δεν έχω διαπράξει κανένα ατόπημα», έγραψε ο Μορέλ στο προφίλ του στο Facebook. «Δεν βρέθηκα ποτέ σε θέση "σύγκρουσης συμφερόντων". Αποφάσισα ωστόσο να παραιτηθώ από σύμβουλος του προέδρου, προκειμένου να είμαι απόλυτα ελεύθερος για να απαντήσω στους επικριτές μου».

Κύκλοι του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία χαρακτηρίζουν «έξυπνη» την απόφαση του Ακιλινό Μορέλ να παραιτηθεί. Ψιθυρίζεται μάλιστα ότι του το ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, προκειμένου να μην προστεθεί άλλο ένα πρόβλημα στα πολλά που έχει να αντιμετωπίσει ο Φρανσουά Ολάντ. To κόμμα του προέδρου υπέστη πρόσφατα σοβαρή ήττα στις δημοτικές εκλογές, γεγονός που τον ώθησε στη συνέχεια σε γενικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ενα μήνα μάλιστα πριν τις ευρωεκλογές, τα γκάλοπ φέρνουν άσχημα μαντάτα για τους σοσιαλιστές, καθώς φαίνεται να τους ξεπερνά η κεντροδεξιά ή ακόμα και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ