Σκέψεις για κατάργηση του φόρου πολυτελείας - iefimerida.gr

Σκέψεις για κατάργηση του φόρου πολυτελείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να καταργήσει το φόρο πολυτελείας και να μειώσει τη φορολογία των ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να τονώσει την αγορά και ως εκ τούτου την ανάπτυξη και τα δημόσια έσοδα, ενώ η αύξηση των συγκεκριμένων φόρων δεν έφερε την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων.

Όσον αφορά στο φόρο πολυτελείας, ο οποίος κυμαίνεται από 10% έως 40% σε ακριβά αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κοσμήματα κτλ, εξετάζεται η κατάργησή του αφού εκτιμάται ότι όχι μόνο δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα αλλά και επέφερε σημαντικό πλήγμα σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Για την φορολογία ακινήτων εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα, όπως η μείωση των συντελεστών στους φόρους μεταβίβασης και η κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα νεόδμητα παρεμβάσεις στις αμοιβές συμβολαιογράφων και δικηγόρων. Επίσης, εξετάζεται και ενδεχόμενη παρέμβαση στα έξοδα δικηγόρου και συμβολαιογράφου, που αφορά πχ μειώσεις των εισφορών που προβλέπονται στα συμβόλαια.

Η κατάρτιση ενός προσχεδίου αλλαγών στο φορολογικό νομοσχέδιο – το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση - αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι το νέο φορολογικό να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης της απόφασης για 23% ΦΠΑ στην εστίαση, που θα υλοποιηθεί από το Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ