Η ασιατική κουζίνα φημίζεται παγκοσμίως για το ωμό ψάρι, καθώς αυτό χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στα γεύματά τους. Παρόλα αυτά οι Κινέζοι της επαρχίας Guizhou φαίνεται να το παρακάνουν με το... ψάρεμα.Οσοι βρέθηκαν στον παράδοξο διαγωνισμό ψαρέματος μπορεί να έμειναν με τον στόμα ανοιχτό, ωστόσο, παραδέχτηκαν πως εντυπωσιάστηκαν κυρίως με την τεχνική ενός άνδρα διαγωνιζόμενου.
Αν και αποκρουστικό σαν θέαμα, φαίνεται να αποδεικνύεται ότι μερικές φορές η «πλάγια σκέψη» είναι αυτή που μπορεί να ξεχωρίσει τους νικητές από τους χαμένους σε έναν διαγωνισμό.
Η γιορτή του ψαριού είναι μέρος ενός φεστιβάλ που διεξάγεται στην Κίνα και διοργανώνεται από τις φυλές των Μιάο.
Λαμβάνει χώρα την 15η ημέρα του τρίτου μήνα σεληνιακού έτους και είναι γνωστή ως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.