Αποκάλυψη: Ο Πούτιν ετοιμάζει τη «Ρωσική Ανοιξη» στην Ουκρανία - iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Ο Πούτιν ετοιμάζει τη «Ρωσική Ανοιξη» στην Ουκρανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ρωσική αρκούδα βγαίνει την Ανοιξη και ο υπότιτλος το διευκρινίζει: Ρωσική Ανοιξη. Ενας δεύτερος πόλεμος μέσω των social media έχει ξεσπάσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και οι αποκαλύψεις για τα πραγματικά σχέδια του Πούτιν είναι καταιγιστικές.

Ενώ η ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ανεβαίνει ανησυχητικά, τη Δευτέρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δέχτηκε πολλές εκκλήσεις για βοήθεια από τις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας. Ωστόσο, η εφημερίδα The Daily Beast αποκαλύπτει σήμερα το πραγματικό σχέδιο του Πούτιν, την Ρωσική Ανοιξη, μετά την Αραβική αντίστοιχη.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι υπάρχει ρωσικό σάιτ το οποίο προτείνει έναν τρόπο για τους επαναστάτες της Ουκρανίας: να κάνουν τους τουρίστες ώστε να ξεγελούν την προσοχή των Ουκρανών στρατιωτών.

Πρόκειται για το σάιτ «Ρωσική Ανοιξη» (Русская весна στα ρωσικά) το οποίο περιγράφει τα γεγονότα στην Ουκρανία από τη ρωσική οπτική και κάνει φιλορωσική προπαγάνδα.

Κυρίως εφοδιάζει τους χρήστες με συμβουλές και προειδοποιήσεις για να κάνουν τους τουρίστες, ώστε να μην συλλαμβάνονται στα σύνορα της Ουκρανίας, ενώ φεύγουν για τη Ρωσία. Η Ρωσική Ανοιξη υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι οι στρατιώτες έχουν παραμείνει πιστοί στην κυβέρνηση του Κιέβου και μπορούν να σταματήσουν κάποιον στα σύνορα χωρίς κανέναν εμφανή λόγο.


«Φορέστε ένα T-shirt για καμουφλάζ, κρύψτε ένα δακρυγόνο και ένα μαχαίρι στα ρούχα σας και περάστε στη Ρωσία. Αυτά τα πράγματα αγοράστε τα στην Ουκρανία, οι τιμές είναι χαμηλές» αναφέρει το σάιτ. Προσθέτει ότι το ξυρισμένο κεφάλι, τα στρατιωτικά τατουάζ και το «αθλητικό παρουσιαστικό» ή ακόμη και η σπασμένη μύτη (απόδειξη για μαθήματα πολεμικών τεχνών) δεν ενδείκνυνται για να κρυφτεί κάποιος από τους συνοριοφύλακες.
Το ίδιο σάιτ προειδοποιεί για τυχόν μηνύματα εχθρικά στο ουκρανικό καθεστώς, που πιθανόν υπάρχουν στα social media όσων θέλουν να φύγουν από την Ουκρανία, καθώς και στιγμιότυπα ρωσικά τα οποία μπορεί να ξεχάστηκαν στο κινητό τηλέφωνο. Μηνύματα του τύπου «Ολοι στο μέτωπο, Ζήτω η Ρωσία!» δεν θα περνούσαν έτσι εύκολα.

Ενα σάιτ για προπαγάνδα

Η έκφραση Ρωσική Ανοιξη θυμίζει προφανώς την Αραβική Ανοιξη. Στο facebook η σελίδα της Ρωσικής Ανοιξης έχει περίπου 5.700 οπαδούς. Στα σχόλια οι περισσότεροι βρίζουν τη Δύση, το καθεστώς του Κιέβου και τον στρατό της Ουκρανίας, τον οποίο αποκαλούν «χούντα» ή «ναζί» στην υπηρεσία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Στο twitter το hashtag #RussianSpring έχει δεκάδες αποτελέσματα. Τα περισσότερα είναι τουίτς που καταδικάζουν το «φασιστικό καθεστώς» της Ουκρανίας, χαίρονται που έχουν καταληφθεί τα δημόσια κτίρια από το «λαό» και καλούν σε συνέχεια του αγώνα και των κινητοποιήσεων.

Κατευθείαν από τη Ρωσία
Η εφημερίδα The Daily Beast αποκαλύπτει έναν διάλογο αρκετά διαφωτιστικό μεταξύ ενός Ρώσου δημοσιογράφου του Ράδιο Μόσχα και ενός κομάντο επαναστάτη, που βρισκόταν στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας. Οταν ο δημοσιογράφος ρωτάει τον τύπο αν κατάγεται από την πόλη αυτός του απαντάει ότι έρχεται από το Γεφρέμοφ, στην περιοχή Τούλα, της ανατολικής Ρωσίας. Προσθέτει μάλιστα ότι έχει έρθει στο Ντονέτσκ «για να βοηθήσει αδελφικά τους ανθρώπους που υπερασπίζονται την ελευθερία τους».

Τις παρακάτω αποσχιστικές και επαναστατικές εικόνες, ενδεικτικές της Ρωσικής Ανοιξης, τις βάζει το εν λόγω σάιτ:

Αυτός κρατάει το πανό Ρωσική Ανοιξη στο Χάρκοβο, στην Ουκρανία:

Σήμα κατατεθέν της σελίδας Ρωσική Ανοιξη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ