Ο ειδικός που θα βοηθήσει τον Κάμερον να βάλει τέλος στις ταραχές - iefimerida.gr

Ο ειδικός που θα βοηθήσει τον Κάμερον να βάλει τέλος στις ταραχές

EPEISODIA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βοήθεια του πρώην αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για να δοθεί ένα τέλος στις ταραχές που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το πρωθυπουργικό γραφείο.

"Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον Μπιλ Μπράτον για να τον ευχαριστήσει επειδή δέχθηκε να συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις το φθινόπωρο στη Βρετανία για να μοιραστεί την εμπειρία του στην αντιμετώπιση των συμμοριών όταν ήταν αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες", δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων NBC και ABC News, οι οποίες ανακοίνωσαν τη βρετανική πρωτοβουλία, ο Μπράτον δήλωσε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα χθες από τον Κάμερον, ο οποίος τού ζήτησε να ναλάβει καθήκοντα συμβούλου της Σκότλαντ Γιαρντ.

Ο ίδιος ο Μπράτον δήλωσε στο NBC ότι θα ανάλάβει σύντομα τα νέα του καθήκοντα, αλλά διευκρίνισε ότι δε θα εγκατασταθεί στη Βρετανία μόνιμα.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιό της για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία

Η Βρετανία θα επιμείνει στο σχέδιό της για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η μείωση του αριθμού των αστυνομικών, παρά τις πρόσφατες ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν.

"Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι, όπως καταστήσαμε σαφές αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών, ο πρωθυπουργός και εγώ, στο σχέδιο που έχουμε εκπονήσει για τη μεταρρύθμιση στην αστυνομία", τόνισε ο Οσμπορν σύμφωνα με τον οποίο στόχος είναι να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, να βελτιωθεί και να καταστεί πιο εμφανής η παρουσία της αστυνομίας στη χώρα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει δυο δισεκατομμύρια λίρες από τον προϋπολογισμό της αστυνομίας, πράγμα που σημαίνει απώλεια περίπου 30.000 θέσεων εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που έχει φθάσει σε ύψος ρεκόρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ