Σαμαράς -Μέρκελ με το βλέμμα στο μέλλον: Η παγκόσμια αγορά ψήφισε Ελλάδα -Τα καταφέραμε - iefimerida.gr

Σαμαράς -Μέρκελ με το βλέμμα στο μέλλον: Η παγκόσμια αγορά ψήφισε Ελλάδα -Τα καταφέραμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλωσορίζοντας την καγκελάριο ως φίλη, όπως είπε, και ευχαριστώντας τη για την επίσκεψη αλληλεγγύης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε άλλη μοίρα, από τις προηγούμενες συναντήσεις τους.«Η Ελλάδα τα κατάφερε είναι μια καινούργια μέρα σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς,υπογραμμίζοντας ότι «οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο και η Ελλάδα αφήνει πίσω τα δύσκολα. Η περίοδος της κλονισμένης αξιοπιστίας και της αμφισβητούμενης παραμονής στην ευρωζώνη έχουν τελειώσει οριστικά».

«Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της και γι αυτό δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα», πρόσθεσε σημειώνοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν γιατί ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. «Η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα μπαίνει στην ανάκαμψη, που πρέπει να συνεχιστεί. Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα τη διασφάλιση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να να δοθούν νέες «ανάσες» στην ελληνική οικονομία και να αποκατασταθούν οι αδικίες πιο γρήγορα. «Η μεγαλύτερη αδικία είναι η ανεργία των νέων», είπε.Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η

Χαρακτήρισε, επίσης, κρίσιμο ζήτημα τη ρευστότητα ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Σαμαράς και Μέρκελ συζήτησαν για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και θέματα της ελληνικής προεδρίας, ενώ την ενημέρωσε και για την έξοδο στις αγορές που, όπως είπε, «σημείωσε μεγάλη επιτυχία και με την υπερκάλυψη και με το επιτόκιο, αλλά και με τη συμμετοχή επενδυτών μεγάλων και μικρών, πράγμα που δείχνει την εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και το μέλλον».

Ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη του και το γερμανικό λαό, που το έδειξε πέρσι την τουριστική περίοδο, σημειώνοντας ότι «περιμένουμε ακόμη περισσότερους Γερμανούς τουρίστες φέτος το καλοκαίρι».

Μέρκελ: Η Ελλάδα στο μέλλον θα έχει περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι προβλήματα

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε θερμά τον πρωθυπουργό για τη διπλή φιλική υποδοχή, αλλά και γιατί της έδωσε την δυνατότητα να συναντήσει και να συζητήσει με νέους της ελληνικής οικονομίας πριν από τις πολιτικές συζητήσεις.

Η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πάρα πολλά και, πλέον το βλέμμα στρέφεται στο μέλλον.
«Αξιζε τον κόπο να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε η καγκελάριος και πρόσθεσε «Γνωρίζω ότι οι άνεργοι είναι πάρα πολλοί και κυρίως οι νέοι άνεργοι, ωστόσο, υπάρχουν θετικά στοιχεία στην πορεία της χώρας».

Μάλιστα στάθηκε κυρίως στην βελτίωση των δημοσιονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα και την στασιμότητα που φαίνεται ότι υπάρχει στην αγορά εργασίας, εννοώντας την ανάσχεση της ανεργίας.

Μιλώντας για την κυβέρνηση η κυρία Μέρκελ σημείωσε πως «Με την πολιτική της, η οποία απαίτησε πολλές ανθρώπινες θυσίες, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση αντιμετώπισε προβλήματα, ωστόσο, η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση και η ελληνική οικονομία έχει δυνατότητες».

«Είμαι αισιόδοξη ότι θα συνεχιστεί αυτός ο δρόμος» επισήμανε η Ανγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι τον Απρίλιο θα έλθει και η επιβεβαίωση από την Eurostat τους επόμενους μήνες και τότε θα αρχίσει η συζήτηση πως η Ελλάδα θα επιστρέψει βήμα βήμα στις αγορές.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή βοηθάει στην ανάκτηση εμπιστοσύνης προς τη χώρα και από εδώ και στο εξής και η Γερμανία μπορεί και θέλει να συμβάλλει στην βελτίωση της ρευστότητας.

«Η Γερμανία μπορεί να συμβάλει και για αυτό θα βοηθήσουμε στην ίδρυση και οργάνωση του Αναπτυξιακού Ταμείου και χαίρομαι που παίρνει σάρκα και οστά. Θα το εφαρμόσουμε βήμα προς βήμα» τόνισε η καγκελάριος.

Τέλος, η Ανγκελα Μέρκελ ξεχώρισε τις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν στον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας ότι η ίδια έχει εντυπωσιαστεί με την αύξηση των τουριστών στη χώρα τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι και οι Γερμανοί θα επισκεφθούν και φέτος την Ελλάδα.

« Η Ελλάδα θα στο μέλλον έχει περισσότερες ευκαιρίες από προβλήματα» κατέληξε η καγκελάριος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ