Είκοσι χρόνια σε 30 δευτερόλεπτα: Λογισμικό προβλέπει την ηλικιακή εξέλιξη ενός ανθρώπου -Ιδού πώς θα είμαστε όταν γεράσουμε [εικόνα&βίντεο] - iefimerida.gr

Είκοσι χρόνια σε 30 δευτερόλεπτα: Λογισμικό προβλέπει την ηλικιακή εξέλιξη ενός ανθρώπου -Ιδού πώς θα είμαστε όταν γεράσουμε [εικόνα&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα «εργαλείο» το οποίο -όπως ισχυρίζονται- μπορεί να προβλέψει το πώς θα μοιάζει ένα παιδί όταν μεγαλώσει, αναλύοντας χιλιάδες φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έχει δημιουργήσει αυτόματο λογισμικό που μπορεί να επεξεργαστεί την γήρανση, ακόμη και σε φωτογραφίες που δείχνουν διαφορετικές εκφράσεις, στάσεις, και είναι τραβηγμένες κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Το λογισμικό μπορεί να «τρέξει» ακόμα και σε έναν τυπικό υπολογιστή και διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα. Λειτουργεί με τη σύγκριση δεδομένων που λαμβάνονται από χιλιάδες φωτογραφίες στο διαδίκτυο με την φωτογραφία ενός παιδιού περίπου τριών ετών. Η πρόβλεψη για το πώς θα μοιάζει αργότερα ένα παιδί στο μέλλον είχε πάντα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, διότι το σχήμα και η εμφάνιση του προσώπου ενός μωρού αλλάζει συχνά καθώς μεγαλώνει.

Αλλά η ομάδα, γράφει η Independent, ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη τεχνική είναι πιο επιτυχημένη και λειτουργεί υπολογίζοντας τις οπτικές αλλαγές μεταξύ ομάδων διαφορετικών ηλικιών και των δύο φύλων καθώς γερνούν, και στη συνέχεια εφαρμόζουν τις αλλαγές στο νέο πρόσωπο.

Είκοσι χρόνια σε 30 δευτερόλεπτα: Λογισμικό προβλέπει την ηλικιακή εξέλιξη ενός ανθρώπου -Ιδού πώς θα είμαστε όταν γεράσουμε [εικόνα&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ