Τσίπρας: Προεκλογικό έγκλημα κατά του λαού η έξοδος στις αγορές με τοκογλυφικά επιτόκια - iefimerida.gr

Τσίπρας: Προεκλογικό έγκλημα κατά του λαού η έξοδος στις αγορές με τοκογλυφικά επιτόκια

Τσίπρας: Προεκλογικό έγκλημα κατά του λαού η έξοδος στις αγορές με τοκογλυφικά ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οπως η Μάργκαρετ Θάτσερ στο παρελθόν. Έτσι και η Ανγκελα Μέρκελ σήμερα. Μπορεί και πρέπει να μειοψηφήσει και να ηττηθεί πολιτικά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ως υποψήφιος για την προεδρεία της Κομισιόν θέλοντας να στείλει μήνυμα νίκης και ανατροπής.Με κεντρικό θέμα συζήτησης το χρέος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν και λιγάκι αργοπορημένος, σφυροκόπησε από το Συνέδριο του ΚΕΑ ευθύς εξαρχής την κυβέρνηση και άνοιξε το «χορό της αμφισβήτησης» για την έξοδο της χώρας στις αγορές, καταγγέλλοντας ότι «πριμοδοτούσε τους κερδοσκόπους με τοκογλυφικά επιτόκια».

«Το επιτόκιο έγινε υψηλότερο» υπενθύμισε «από το 115% στο 175% και όχι μόνο τώρα δε το θεωρούν απαγορευτικό αλλά πανηγυρίζουν κιόλας, που θα δανειστούν 2,5 δις με πενταετή ομόλογα που θα αποδώσουν εγγυημένα κέρδη στους "επενδυτές" πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Πήραν τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Βενιζέλο από το χέρι και τους έβγαλαν προεκλογικά στην αγορά» υπογράμμισε και με κοφτερή γλώσσα έκανε λόγο για «έγκλημα σε βάρος του λαού και για προεκλογικό επικοινωνιακό δώρο της ελληνικής κυβέρνησης προς την κ. Μέρκελ».

Τέλος, μίλησε για την παγίδα του χρέους και ανέλυσε τη λύση που προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία βασίζεται σε τρεις άξονες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ